dimarts, 1 d’octubre del 2019

S'encenen 131 farells a les agulles de Montserrat per demanar "unitat i llibertat"



1 D'OCTUBRE






El Nacional
Foto: @jolival65
Barcelona. Dilluns, 30 de setembre de 2019














131 farells ja brillen a les agulles del massís de Montserrat i es mantindran encesos durant 12 hores, fins a les 7:45 del matí de demà, dia 1 d'octubre i segon aniversari del referèndum d'independència. Aquesta acció, sota el nom de "Llum i Llibertat", s'ha impulsat des d'Artistes de la República, l'Assemblea Nacional Catalana i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i ha comptat amb el suport d'Òmnium Cultural.





  
Marta Lasalas 





El conjunt de l'acte, on han participat 500 escaladors, vol exemplificar "la necessitat de cercar la unitat estratègica cap a un horitzó d'independència i llibertat que vagi més enllà dels
interessos dels partits". D'altra banda, també vol ser un homenatge als cent trenta-un presidents de la Generalitat de Catalunya.



Prèviament, ha tingut lloc un acte polític al Bruc amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, i el vicepresident de l'ANC, Pep Cruanyes, i el president de la Federació d'Entitats Excrusionistes, Jordi Merino.





  





El president de la Generalitat ha assegurat que l'1-O és "la data fundacional del camí inaturable cap a la república catalana". Pel president, l'1-O "va ser llum i llibertat, i assenyala el camí cap a la democràcia i la defensa dels drets". Citant el títol de l'acte, Torra ha assegurat que "aquest és el millor hashtag pels dies que vindran perquè necessitem això: llum i llibertat" i perquè, segons ha dit, l'1-O va ser precisament això. 











 





 





 





 





 







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/llum-llibertat-agulles-montserrat_425372_102.html