dimarts, 1 d’octubre del 2019

Amer es constitueix en consell local per la República i es declara ‘territori lliure i sobirà’



PAÍS - PRINCIPAT






Els càrrecs electes del consistori diuen que el consell vol convertir-se en 'l'única institució lliure i no sotmesa als poders de l'estat espanyol'














Per: Redacció

30.09.2019  20:28




Els representants electes d’Amer –vuit regidors de JxCat i tres d’ERC–, han fet un acte a la plaça de la Vila acompanyats de ciutadans del poble per a constituir el Consell Local per la República d’Amer i declarar-se, segons han dit, ‘territori lliure i sobirà’. En una declaració feta a les 20 hores, el consell serà ‘l’única institució lliure i no sotmesa als poders de l’estat espanyol’ i que ‘només reconeixerà el Consell per la República com a institució lliure i sobirana de la República Catalana fins a assolir la independència efectiva de Catalunya’.



Tot i no deure’s a l’estat espanyol, els regidors asseguren que no incorreran en ‘cap falta administrativa’ per tal de no ser ‘víctima fàcil de la repressió’. Paral·lelament al consistori, els regidors faran tasques en coordinació amb altres consells que es constitueixin, així com amb el consell mare, per a treballar en la implementació de la República.



Diuen que treballaran quatre eixos: restituir el govern legítim; recuperar la sobirania de les institucions que estan sota el control de l’estat; fer efectiva la independència de Catalunya; i redactar una constitució catalana.



Aquesta és la declaració que s’ha fet durant l’acte:







 















ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/amer-es-constitueix-en-consell-local-per-la-republica-i-es-declara-territori-lliure-i-sobira/