dilluns, 30 de setembre del 2019

última hora : Dimiteix el director general dels Mossos, Andreu Martínez



PAÍS - PRINCIPAT






El substituirà Pere Ferrer, cap del gabinet del conseller d'Interior Miquel Buch














Per: Redacció

30.09.2019  16:07




Andreu Martínez, director general dels Mossos d’Esquadra, ha dimitit avui, un dia abans de l’aniversari del Primer d’Octubre i després d’un any i tres mesos al càrrec. El substituirà Pere Ferrer, cap del gabinet del conseller d’Interior Miquel Buch i dels tres últims consellers d’Interior. Serà nomenat demà.



Martínez estava al càrrec des de feia quinze mesos. Va prendre el càrrec en substitució de Pere Soler, investigat per presumpta sedició en la causa relacionada amb el procés sobiranista a l’Audiència espanyola.






 Aquest relleu en el cos policíac arriba una setmana més tard que el conseller Buch acomiadés la seva cap de comunicació, Joana Vallés.


Buch va rebre moltes crítiques després de la polèmica generada pel fet que els mossos exhibissin gas pebre com un dels seus instruments, just quan falten pocs dies perquè es conegui la sentència del judici i es puguin produir mobilitzacions.


Buch va reconèixer que hi havia hagut un ‘error comunicatiu’ perquè l’objectiu era explicar les ‘eines’ del cos dels Mossos d’Esquadra per a poder ‘separar manifestants de signe contrari’ i, sobretot, per ‘aïllar’ grups violents.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/pere-ferrer-nou-director-general-dels-mossos/