divendres, 18 d’octubre del 2019

La vaga general contra la repressió supera fins i tot l’aturada del 3 d’octubre



PAÍS - PRINCIPAT






Entre les dades oficials que ja s'han fet públiques hi ha un descens de prop del 30% del trànsit a Barcelona, superior que en altres vagues generals exitoses com les del 2012 














Per: Redacció

18.10.2019  13:24




Segons la Intersindical-CSC i la IAC, sindicats convocants de la vaga general, la mobilització està tenint un seguiment superior a la de la vaga del 3 d’octubre de 2017.



A l’espera de xifres concretes de participació, el seguiment al sector d’ensenyament ha estat del 43% en els centres públics, del 26% als privats i del 35% als concertats; 90% a les universitats; i 40% a la sanitat.



Segons la intersindical, en determinats territoris del país el nivell d’incidència ha estat molt generalitzat en tots els sectors, amb la majoria de comerços amb les persianes baixades. Així mateix, les mobilitzacions han estat massives arreu, amb concentracions i manifestacions en les capitals de comarca i principals ciutats, amb la participació d’una
enorme quantitat de vaguistes i de nombroses organitzacions sindicals, socials i polítiques.





Entre les dades oficials que ja s’han fet públiques hi ha un descens de prop del 30% del trànsit a Barcelona, superior que en altres vagues generals exitoses com les del 2012. Cal destactar la reducció de vendes a Mercabarna, amb reduccions de peix (-85%), fruita (-80%), flors (-50%) i una reducció en el sacrifici d’animals (-40%). Com a conseqüència de la vaga general la producció de SEAT s’ha interromput i per tant ha tancat durant la jornada d’avui. El servei del port de Barcelona està aturat donat el seguiment del 100% dels estibadors portuaris.



En relació a la mobilitat s’ha reduït un 50% el nombre d’usuaris de metro i de FGC i una reducció de viatgers del 40% al TRAM i s’han cancel·lat 57 vols a l’aeroport del Prat. El consum elèctric s’ha reduït al voltant d’un 11%.



El 50% de les empreses associades a CECOT estan tancades i el seguiment dels petits comerços és generalitzat arreu del país.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-vaga-general-desborda-les-previsions-i-assoleix-un-seguiment-superior-a-la-del-3-o/?utm_source=push