dilluns, 21 d’octubre del 2019

Advocats internacionals de drets humans denuncien l’atac contra Boye a l’ONU



MÓN - EUROPA






L'ECCHR denuncia que es tracta d'una operació contra Boye perquè no pugui exercir la defensa de Puigdemont














Per: Redacció

21.10.2019  17:59




El Centre Europeu de Drets Constitucionals i Humans (ECCHR) ha denunciat l’atac de l’Audiència espanyola contra l’advocat Gonzalo Boye, citat a declarar dimecres com a investigat per presumpte emblanquiment de capitals, després que avui hagin escorcollat el seu domicili i el seu despatx.



L’associació ha denunciat la investigació contra Boye al relator especial de l’ONU per a la independència de jutges i lletrats, Diego García-Sayán.



En un comunicat, l’ECCHR assegura que la criminalització de Boye es basa en un ‘pretext fals’ amb l’objectiu de desecraditar-lo per defensar el president Carles Puigdemont de la persecució de la justícia espanyola. Precisament, l’operació contra Boye arriba a pocs dies de la vista de l’euroordre de Puigdemont a Bèlgica.



També demanen que exigeixi al govern espanyol que prengui mesures i que garanteixi la
‘neutralitat’ de la justícia espanyola. Denuncien que les actuacions contra Boye són mala fe processal. ‘La investigació pretén destruir la reputació i experiència professional de Boye’, ha dit Wolfgang Kaleck, secretari general de l’associació.











ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/advocats-internacionals-de-drets-humans-denuncien-latac-contra-boye-a-lonu/