divendres, 27 de setembre del 2019

El judici contra la mesa del Parlament i Mireia Boya per l’1-O es farà entre el 19 i el 22 de novembre



PAÍS - PRINCIPAT






La causa afecta Anna Simó, Lluís Guinó, Ramona Barrufet, Joan Josep Nuet i Mireia Boya 














Per: Redacció

27.09.2019  11:59




El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat la data del judici als membres de la mesa del parlament de la legislatura anterior pels dies 19, 20, 21 i 22 de novembre, en sessions de matí i de tarda. Aquesta causa afecta Anna Simó, Lluís Guinó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet, a més de Mireia Boya, ex-diputada de la CUP.



El jutge ha citat a declarar com a testimonis a petició de la fiscalia els diputats unionistes que van formar part de la mesa del parlament, José María Espejo Saavedra (Ciutadans) i David Pérez (PSC), a més del secretari general del parlament Xavier Muro i el llavors lletrat major de la cambra, Antonio Bayona.



Vox, que exerceix d’acusació popular, també havia proposat aquests quatre. A més, el jutge també accepta com a testimoni Inés Arrimadas (Ciutadans), Xavier Garcia Albiol (PP), Miquel Iceta (PSC), Lluís Rabell (Catalunya sí que es pot) i
Pere Sol, secretari general del parlament.



A petició de les defenses, s’ha acceptat la compareixença dels ex-presidents del parlament Ernest Benach i Núria de Gispert; de la lletrada del parlament Mercè Arderiu; dels llavors diputats de la CUP Carles Riera, Eulàlia Reguant, Albert Botran i Gabriela Serra; del llavors diputat de Catalunya sí que es pot Albano Dante i dels ex-diputats de Junts pel Sí Lluís Llach, Ferran Civit i Antoni Castellà.



Mireia Boya ha demanat de declarar en aranès, fet que el tribunal ha acceptat, pel que ha ordenat de disposar de traducció simultània de l’aranès al català i a la inversa.



El judici començarà l’endemà del del president de la Generalitat Quim Torra, on l’acusen de desobediència per no haver retirat la pancarta de suport als presos polítics i exiliats en el termini establert per la junta electoral.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/data-judici-mesa-parlament/