divendres, 27 de setembre del 2019

El TSJC ordena als Mossos que retirin la pancarta de suport als presos polítics i exiliats del Palau de la Generalitat



PAÍS - PRINCIPAT






Després d'haver passat el termini pel qual ordenava fer-ho al president Torra, que l'ha mantinguda














Per: Redacció

27.09.2019  14:59





El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat als Mossos d’Esquadra que retirin ‘immediatament’ la pancarta amb el llaç groc de suport als presos polítics que hi ha penjada al balcó del Palau de la Generalitat. Així ho va demanar l’entitat unionista Impulso Ciudadano, que fou qui va demanar que es fes retirar la pancarta com a ‘mesura cautelar’.



La Secció Cinquena de la Sala Contenciós Administrativa ha remès un ofici pel qual requereix al comissari cap dels Mossos, Eduard Sallent, que ‘doni instruccions a les forces al seu comandament’ per a procedir a retirar la pancarta.



El TSJC ja va ordenar al president Quim Torra que la retirés, i li va donar quaranta-vuit hores per fer-ho. Passat el termini, dimecres, a la tarda, el president no la va pas retirar. A més, va recórrer la decisió, que considera una vulneració flagrant del dret a la llibertat d’expressió i d’opinió. A l’escrit, de catorze pàgines, el lletrat demanava de suspendre la mesura cautelar i el requeriment personal fet al president dilluns a la tarda, al·legant que l’ordre vulneraria la llibertat d’expressió de Torra.



Tanmateix, el TSJC va desestimar ahir el recurs.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-tsjc-ordena-als-mossos-que-retirin-la-pancarta-de-suport-als-presos-i-exiliats-del-palau-de-la-generalitat/