dijous, 26 de setembre del 2019

Buch suspèn una cimera de seguretat amb l'Estat per la tensió amb la Guàrdia Civil



SEGURETAT






Gemma Liñán
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dijous, 26 de setembre de 2019


















En mig de les detencions de la Guàrdia Civil als CDR acusats i el dia que el Parlament ha de votar que marxi la policia espanyola de Catalunya, la conselleria d'Interior ha demanat suspendre la reunió que hi havia prevista aquesta tarda amb les cúpules del Departament d'Interior de la Generalitat i la Delegació del Govern espanyol a Catalunya.



Fons properes a la cúpula d'Interior apunten que avui no era un bon dia per mostrar certa sintonia amb les forces i cossos de l'Estat.



La reunió convocada per aquesta tarda preveia asseure en una mateixa taula, per part de la Generalitat, el secretari general del Departament d’Interior, Brauli Duart; el director general de la Policia, Andreu Joan Martínez; el comissari cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent; i el sotscap de la Comissaria General Tècnica de
Planificació de la Seguretat, Jordi Ferret; i per part de l’Estat, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el director del Gabinet de Coordinació de la Secretaria d’Estat de Seguretat, José Antonio Rodríguez; el cap superior de la Policia Nacional, José Antonio Togores, i el cap de la VII Zona de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido.



Aquest matí però la conselleria d'Interior ha demanat ajornar la reunió i ho han justificat "per motius d'agenda". La comissió mixta de seguretat és un organisme tècnic que es reuneix periòdicament per coordinar els cossos. L'última trobada va ser el 4 de març.



La reunió havia de donar compliment a alguns temes tractats en les darreres juntes de seguretat i que havia demanat la conselleria d'Interior, pel que fa al paper dels Mossos, com ara les persecucions més enllà de les fronteres. Una competència fins ara de la Guàrdia Civil que dificulta a la policia catalana fer el seguiment de delinqüents quan surten del país.



Sobre la taula, aquests dies hi ha la coordinació dels operatius en motiu de les possibles concentracions que hi pugui haver en motiu del segon aniversari de l'1-O i la sentència.



Tot i que els Mossos han fet ja dues reunions amb els cossos de seguretat de l'Estat i estaven col·laborant obertament per a garantir uns dispositius de màxima seguretat de manera coordinada. De fet, el ministeri d'Inteior porta a fins a Catalunya 750 policies en motiu dels dispositius d'aquests dies.



En la plana política, però, la presencia policial espanyola incomoda i avui s'ha evitat una foto que hagués augmentat més la tensió política en mig d'un ple al Parlament de Catalunya en el que Jxcat, ERC i la CUP proposen votar fer fora la Guàrdia Civil de Catalunya.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/interior-suspen-una-cimera-de-seguretat-amb-l-estat-per-la-tensio-amb-la-guardia-civil_424004_102.html