Com que les coses no succeeixen perquè sí i les anomenades operacions policials contra l'independentisme català solen ser, en la majoria dels casos, una exageració o una maniobra destinada a crear un fals relat, caldrà concloure, d'acord amb les dades que tenim, que les detencions practicades aquest dilluns per la Guàrdia Civil sota l'acusació de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius busquen acovardir i sembrar la por entre els seus dirigents i simpatitzants. Les innombrables operacions policials similars que s'han dut a terme en els últims temps a Catalunya i han acabat en res generen un alt escepticisme i haurien d'obligar a una enorme dosi de prudència i cautela.



Casualment, el dia que s'han dissolt les Corts, Pedro Sánchez emergeix com el president disposat a no quedar-se enrere i disposat a fer detenir nou simpatitzants dels CDR (Comitès de Defensa de la República).


Casualment, el fals relat sobre les detencions ve molt elaborat pel ministeri de l'Interior i s'expandeix a la mateixa hora per les televisions i diaris espanyols.


Casualment,
hi ha unanimitat en què hi ha Goma-2 i bombes entre el material confiscat i així ho propaguen diversos líders polítics catalans i espanyols del front unionista.


Casualment, s'assenyala el president Torra com el responsable d'haver demanat als CDR que premessin el detonador de Goma-2, tot perquè un dia va animar els CDR a no afluixar.



Casualment, es munta una operació amb 500 guàrdies civils ordenada per l'Audiència Nacional i que la mateixa delegada del govern espanyol rebaixa després a una operació preventiva.


Casualment, l'exhibició de la Guàrdia Civil es produeix en vigílies del segon aniversari del referèndum de l'1-O i que es facin públiques les sentències del Tribunal Suprem sobre els líders independentistes catalans.


Casualment, hi ha secret de sumari i es difonen vídeos de la Guàrdia Civil actuant i es donen detalls incriminatoris contra els detinguts.


I, casualment, Pedro Sánchez, en una carta dirigida a la militància del PSOE diumenge, situava la reacció a la sentència de l'1-O com una de les "amenaces imminents" que tindrà Espanya.



Fa temps que l'Estat espanyol divulga un fals relat sobre l'independentisme català amb l'objectiu de propagar que és un moviment violent.


Ho han provat ministres del PP i del PSOE, Espanya Global d'Irene Lozano, els partits de la dreta espanyola i les seves terminals mediàtiques. No han guanyat aquesta batalla en l'esfera internacional ja que la demostració permanent d'un moviment inequívocament pacífic és aclaparadora. Catalunya no té res a veure amb el País Basc quan hi havia terrorisme i els CDR no són la kale borroka. És una gran mentida i un insult a la pacífica societat catalana sostenir el contrari.



No hi ha violència a Catalunya i els impulsors del fals relat estan actuant amb altes dosis de frivolitat. Aquest discurs que difon el PSOE, com abans van fer PP i Cs, sí que trenca la convivència i desperta l'odi envers un moviment que no aspira a cap altra cosa que Catalunya esdevingui, si els seus ciutadans així ho volen, un país independent.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/editorial/jose-antich-el-fals-relat_423152_102.html