dijous, 15 d’agost del 2019

Corbyn deixa en ridícul Sánchez: "No s'ha de bloquejar el referèndum d'Escòcia"



REGNE UNIT






El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dijous, 15 d'agost de 2019














El líder del Partit Laborista i cap de l'oposició al Regne Unit, Jeremy Corbyn, ha assegurat que el parlament britànic no hauria de bloquejar un segon referèndum d'independència a Escòcia. Tot i que posteriorment, ha exposat que no és partidari de la independència.



Ara bé, Corbyn sí que ha dit que la cambra pot debatre si és una bona idea o no repetir la idea però que no té capacitat per evitar-ho.






 





“Es va dur a terme un referèndum i es va prendre una decisió sobre aquest tema. El que preferiria és que un govern laborista tingui l'oportunitat de garantir que Escòcia també obtingui la
inversió que necessita, la justícia social i les oportunitats laborals per als joves que han estat denegades", ha detallat.



Mentre els britànics valoren la possibilitat de pactar un nou referèndum amb Escòcia, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, continua sense voler ni sentir a parlar d'un referèndum pactat amb Catalunya.



Amb les seves declaracions Corbyn ha confirmat el posicionament del cap de files laborista escocès, John McDonnell, quan la setmana passada va afirmar que un futur govern laborista no obstruiria la celebració d'un referèndum d'Escòcia, si això ho aprova el Parlament escocès. Escòcia necessita que el govern britànic li cedeixi les competències per celebrar un referèndum, per poder-lo tirar endavant, cosa que ja es va fer en el del 2014. En aquell cas el 'no' es va imposar per poc.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/internacional/jeremy-corbyn-pedro-sanchez-referendum-escocia_412204_102.html