dimecres, 24 de juliol del 2019

El Suprem espanyol denega de nou la llibertat dels presos polítics



PAIS - PRINCIPAT






El tribunal del judici contra el procés torna a menysprear la resolució de l'ONU per la llibertat dels presos 














Per: Redacció

24.07.2019  12:17




El Tribunal Suprem espanyol ha denegat de nou la petició de llibertat provisional de Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Cuixart, Dolors Bassa i Joaquím Forn, que van recórrer la decisió del tribunal del judici contra el procés del 21 de juny proppassat de no deixar-los en llibertat fins al moment de la sentència. En la interlocutòria, els membres del tribunal del judici contra el procés tornen a menysprear els arguments del grup de treball contra les detencions arbitràries de l’ONU, que exigia l’alliberament immediat de tots els procés polítics i que se’ls indemnitzés pels perjudicis causats.



Segons el tribunal, la resolució on rebutjava de deixar-los en llibertat ja quedava ‘prou motivada’. ‘La disconformitat no pot equiparar-se a l’absència de motivació’, afegeix el Suprem, que insisteix que l’acabament del judici oral no ha eliminat pas el perill de fuga ni el risc de reiteració delictiva. Manuel Marchena i els altres sis magistrats, ho diuen d’una manera sibil·lina: ‘de manera ben visible, no s’ha eliminat el risc de reiteració delictiva’. No diuen pas què volen dir quan escriuen ‘de manera ben visible’, però ahir
mateix el president en funcions del govern espanyol repetia insistement el desacord amb la frase ‘ho tornarem a fer’.



‘Aquesta decisió no prejutja la decisió que finalment es dicti en aquesta causa’, diuen els magistrats. I en el cas de Josep Rull, que ha al·legat la salut del seu fill, que pròximament serà operat, el Suprem diu que ja se li concedeixen permisos penitenciaris per poder estar amb ell. La setmana passada el tribunal va dir a Rull que li permetia anar el 20 d’agost a l’operació a l’hospital de la Vall d’Hebron, sota una forta custòdia policíaca i durant un temps limitat.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/judici-proces-suprem-llibertat-presos-politics/