dimarts, 18 de juny del 2019

[VÍDEO] Un regidor d’Avià rebutja un premi de la UE davant la Comissió per la inacció amb els presos polítics



PAÍS - PRINCIPAT






Subirana ha demanat que es torni el premi al comissari europeu d'Energia, Miguel Àngel Arias Cañete, que no ha assistit a l'acte














Per: Redacció

18.06.2019  13:07




El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Avià, Josep Subirana, ha refusat un premi europeu sobre sostenibilitat perquè Europa té presos polítics i exiliats. Durant la gala de lliurament dels premis a l’Energia Sostenible de la UE a Brussel·les, el regidor d’ERC ha explica que a Catalunya es patia repressió política i social. 



La presentadora de l’acte l’ha tallat dient que la cerimònia de premis no era cap ‘fòrum de discussió política’. ‘Sé que això us fa sentir molt incòmodes, més incòmodes estem nosaltres’, ha respost el regidor. Subirana ha demanat que tornessin el premi al comissari europeu d’Energia, Miguel Àngel Arias Cañete, que finalment no ha assistit a l’acte. 



No acceptarem el premi fins que Europa actuï seriosament per resoldre aquesta anomalia‘, ha dit Subirana :













En acabat, el director general d’energia de la Comissió Europea, Dominique Ristori, ha recriminat a Subirana que l’acte no era ‘el lloc per a obrir una discussió sobre jocs polítics perillosos’ i que s’havia concedit aquest premi a Avià només per la seva feina en sostenibilitat energètica. ‘És l’únic tema d’aquesta trobada’, ha reblat. 



El projecte ‘Avià per un bon clima‘ estat premiat en les categories de lideratge i ciutadania, el premi de la ciutadania.



El projecte
 
El 2015, l’Ajuntament d’Avià va aprovar un projecte per a impulsar les energies renovables, l’eficiència energètica i la protecció del medi. Gràcies a això, va aconseguir de reduir les emissions de carboni i la demanda de combustibles fòssils. Per exemple, els edificis públics del municipi han reduït un 60% la seva demanda de quilowatts respecte al 2015.



  




ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/regidor-avia-rebutja-premi-ue-presos-politics/