dimarts, 18 de juny del 2019

Puigdemont compareix al Parlament Europeu: ‘Esperem una decisió abans del 2 de juliol’



PAÍS - PRINCIPAT






'És inconcebible que no estiguem a la sessió constitutiva el 2 de juliol', ha dit en una conferència de premsa a l'eurocambra 














Per: Redacció

18.06.2019  17:26




El president Carles Puigdemont ha comparegut en una conferència de premsa al Parlament Europeu l’endemà que la Junta Electoral espanyola (JEC) impedís al seu advocat, Gonzalo Boye, jurar la constitució espanyola a Madrid per poders en nom seu i també de l’eurodiputat Toni Comín. Ha dit que espera que el Tribunal de Luxemburg, on interposaran un recurs si la JEC no els inclou a la llista d’eurodiputats de l’estat espanyol que enviarà a l’eurocambra, es resolgui abans del 2 de juliol.



S’obre la via de Luxemburg contra la Junta Electoral espanyola



Puigdemont no ha concretat per quina via presentarà la queixa al Tribunal de Justícia de la UE, però confia que aquesta instància europea tindrà ‘l’última paraula’ sobre la seva
situació. ‘És inconcebible que no estiguem a la sessió constitutiva el 2 de juliol’, ha dit.



Així mateix, ha afirmat que ningú que no sigui ell mateix, Comín i Oriol Junqueras anirà a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg en nom seu.



Guia manifestació del 2 de juliol a Estrasburg 



Ha assegurat que creu ‘fermament en la independència i fort compromís amb la democràcia’ del TJUE. És previst que Boye demani mesures cautelars per tal que Puigdemont i Comín puguin assistir a la sessió constitutiva de l’eurocambra mentre el Tribunal de Luxemburg estudia la seva demanda.














ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/puigdemont-sobre-el-recurs-luxemburg-esperem-una-resolucio-abans-del-2-de-juliol/