dimecres, 19 de juny del 2019

Luis Enrique deixa de ser seleccionador espanyol per motius personals



FUTBOL






El català Robert Moreno, ajudant de Luis Enrique, assumeix la direcció de l'equip







Barcelona






Molins, Luis Enrique Martínez i Rubiales, durant la roda de premsa del tècnic com a nou seleccionador / RODRIGO JIMÉNEZ / EFE







Luis Enrique ja no és el seleccionador espanyol. Després de no poder dirigir els darrers partits, el tècnic asturià ha decidit abandonar el càrrec per centrar-se amb la seva vida privada, on es centrarà en greus problemes familiars. Luis Enrique ha demanat en tot moment que no s'expliqui quins són els problemes que pateix.



Luis Rubiales, president de la Federació, ha parlat en roda de premsa acompanyat del director esportiu de la Federació José Francisco Molina, anunciant que el seleccionador serà el català Robert Moreno, ajudant de Luis Enrique aquests darrers anys. Rubiales ha confirmat que ha parlat amb els capitans de la selecció, que s'ham mostrat partidaris de donar continuïtat al projecte mantenint el mateix cos tècnic.



"Volem  seguir treballant amb aquest grup humà, amb aquest equip. No han estat moments fàcils, ja hem parlat amb Luis Enrique per deixar-li clar que les portes de la Federació sempre les tindrà obertes" ha dit el president Rubiales, agraint a la premsa haver mantingut el silenci sobre els problemes de l'asturià, tal com ell ha demanat. "La seva etapa ha acabat, podrà donar consell si ho considera, però acaba la seva etapa i ara comença aquesta amb Robert Moreno" ha dit Rubiales.



Qui és Robert Moreno?

 

Molina ha explicat que "a la darrera concentració, Luis Enrique ja no va poder venir. I Moreno ja va demostrar que està capacitat per treballar amb aquest projecte, estic segur que amb ell estarem a l'Eurocopa i es farà un gran paper". Rubiales ha explicat com Moreno els va dir "no teniu cap obligació de mantenir el cos tècnic, si toca marxar ho accepto", però "tant Molina com jo teníem clar que Moreno està capacitat per ser el seleccionador". Moreno de la seva part, ha dit que "no és la millor forma d'arribar al càrrec, però encaro el repte amb ganes de treballar".

 
 

"Porto tota la vida al futbol, des de que tinc 14 anys, pensant en arribar a dalt. Però ha tocat arribar d'una forma estranya. Ara tinc una responsabilitat i és un honor" ha afegit el barceloní.

 
 

Luis Enrique ha dirigit a la selecció en tot just set partits , amb cinc victòries i dos empats. 



Amb ell , Espanya no va poder entrar a la final four de la Nations League . També va dirigir l'equip en el primer partit de classificació per a l'Eurocopa 2020, davant Noruega , amb victòria per 1-0, i en dos amistosos, davant Gal·les i Bòsnia.