dimarts, 4 de juny del 2019

Òmnium i l’ANC exigeixen a Torra ‘unitat estratègica’ per a oferir una resposta conjunta a la sentència



PAÍS - PRINCIPAT






Aquestes reunions formen part de la ronda contactes que el president de la Generalitat ha començat per mirar de coordinar una resposta de l'independentisme i els partidaris de l'autodeterminació a la fi del judici de l'1-O







El vice-president d'Òmnium, Marcel Mauri, i part del seu equip, reunits amb el president de la Generalitat, Quim Torra






Per: Redacció

04.06.2019  18:19




La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vice-president d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, han demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que treballi per coordinar una unitat estratègica entre els partits i els actors socials per poder oferir una resposta conjunta a la sentència del Tribunal Suprem espanyol. ‘És evident que afrontarem molt millor la sentència si hem refet la unitat estratègica i estem tots d’acord en l’objectiu: la independència amb unitat estratègica’, ha dit Paluzie. Aquestes reunions formen part de la ronda contactes que el president del govern ha començat per mirar de coordinar una resposta de l’independentisme i els partidaris de l’autodeterminació a la fi del judici de l’1-O.



Paluzie ha explicat a la premsa que havia comentat amb el president el full de ruta que l’ANC va aprovar a Tarragona i que referma que ‘la via unilateral és la més realista’. ‘El referèndum acordat sempre seria una opció, perquè rebaixaria els costos de transició, però no el veiem realista i no ens podem quedar de braços plegats quan l’estat no ens considera un subjecte polític, no respecta el
dret d’autodeterminació i vulnera drets fonamentals’, i això mateix ha dit a Torra.





La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vice-president, Pep Cruanyes, reunits amb el president de la Generalitat, Quim Torra.







En aquest sentit, Paluzie ha insistit que l’ANC es refermava en la via unilateral, però conscient que aquesta via seria ‘dura i complexa’, i que caldria ‘preparar-se analitzant fortaleses i febleses’.



Per la seva banda, Marcel Mauri ha subratllat que Òmnium no proposarà mesures concretes perquè l’entitat ‘no té un full de ruta’ concret, sinó que s’arromangaran per contribuir a la ‘unitat estratègica’, imprescindible per a ‘combatre la repressió’ de l’estat, ha dit.



‘Davant una situació de tanta gravetat, calen respostes àmplies, contundents i fermes que expressin el sentir general del país. El 80% dels catalans estan en contra que hi hagi presos polítics, de la repressió i volen exercir l’autodeterminació’, ha subratllat.
Preguntat si avalarien la convocatòria d’unes eleccions anticipades com a resposta a la sentència, ha dit: ‘Si això és un element que és de consens, ens semblarà perfecte; si no, doncs no ens ho semblarà.’








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/omnium-i-anc-exigeixen-torra-unitat-estrategica/