dimarts, 4 de juny del 2019

Puigdemont i Comín entren al Parlament Europeu



PARLAMENT EUROPEU






Maria Macià
Barcelona. Dimarts, 4 de juny de 2019

















El president a l'exili, Carles Puigdemont, i el conseller Toni Comín han entrat aquest dimarts a la tarda al Parlament Europeu, segons ha pogut saber El Nacional. Els dos eurodiputats electes han accedit a les instal·lacions passades les 3 de la tarda i es troben en aquests moment reunits amb altres membres de la cambra. Fonts properes al president asseguren que han entrat "com a ciutadans europeus lliures que són".



El Parlament Europeu va impedir la seva entrada el dimecres passat quan van acudir-hi amb la intenció de recollir l'acreditació d'eurodiputats, després d'aconseguir dos escons a les eleccions europees. El portaveu de l’Eurocambra, Jaume Duch, assegurava aquest matí que no es va vetar l'entrada als eurodiputats, sinó que, segons ha matisat, no se'ls va permetre "acreditar-se".



Posteriorment, però, Aleix Sarri, coordinador d'Afers Internacionals del president Quim Torra, ha desmentit la versió de la cambra i ha assegurat que funcionaris amb rang del Parlament Europeu van impedir l'entrada com a eurodiputats electes a Puigdemont i Comín "a la porta mateix".



Seguirà ampliació









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/puigdemont-comin-entren-parlament-europeu_391297_102.html