dimecres, 22 de maig del 2019

Les defenses intenten bloquejar els pèrits de l'acusació impugnant-los i Marchena ho evita



JUDICI FARSA






Gemma Liñán
Foto: EFE
Madrid. Dimecres, 22 de maig de 2019

















Les defenses han intentat bloquejar els pèrits de l'acusació. Primer perquè no han presentat l'informe previ, i després perquè algunes van col·laborar en la investigació de la policia espanyola.



La llei d'enjudiciament civil preveu que els informes pericials s'han de presentar abans del judici a totes les parts, ha al·legat l'advocat de Carles Mundó, Josep Riba. També ha fet constar que una de les pèrits va assistir la Guàrdia Civil durant la investigació.



Però Manuel Marchena no ha cedit argumentant que altres informes de les defenses tampoc s'han presentat i que
la demanada de les defenses les podria acabar perjudicant.



Andreu van den Eynde ha exposat que l'informe previ a la demanada pericial d'Oriol Junqueras i Raül Romeva està acompanyada d'un informe mèdic i que es lliurarà avui mateix, cosa que reforça la idea que sense informe previ hi ha indefensió. Judith Gené s'ha afegit a la impugnació.



La fiscalia s'hi ha oposat dient que ara no era el moment i que han tingut temps per fer-ho constar molt abans. També s'hi ha oposat l'advocada de l'Estat.



Marchena ha aturat el judici per deliberar, i al cap de deu minuts ha entrat a la sala i ha tombat els arguments dels advocats de la defensa dient que no es poden aplicar els criteris del procés civil al procés penal. Per valorar els fets ha donat tota la validesa, com fa sempre, a la vista oral. "Aquesta prova pericial està sol·licitada per l'advocada de l'Estat i la fiscalia, amb la incorporació de l'acusació popular", ha dit, i ha exposat que tenen mecanismes processals per rebatre la prova.













I, per tant, la prova pericial de les acusacions tira endavant.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/judici-proces-perits-impugnacio_386923_102.html