dijous, 9 de maig del 2019

El TC rebutja el recurs de Cs contra la candidatura de Puigdemont a les europees



MÓN - ESPANYA






En una resolució dictada avui, la Sala Primera del Constitucional rebutja per unanimitat admetre els recursos d'aquest partit














Per: Redacció

09.05.2019  12:30




El Tribunal Constitucional no admet a tràmit el recurs d’empat presentat per Ciutadans contra les candidatures de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a les eleccions europees.



En una resolució dictada avui, la Sala Primera del Constitucional rebutja per unanimitat admetre els recursos d’aquest partit contra les decisions judicials permeten a aquests dirigents concórrer a les eleccions del 26 de maig.



 El partit taronja va recórrer dimecres a l’alt tribunal la decisió de la justícia ordinària d’avalar els tres candidats de Lliures per Europa (Junts) al Parlament europeu i va al·legar que la sentència vulnerava el dret a la igualtat i també el dret a la tutela judicial efectiva.


En un comunicat, el partit taronja va considerar ‘inadmissible’ i una ‘vergonya que un fugat de la justícia i que treballa contra Espanya tingui privilegis i representi’ l’Estat a Europa. Encara està pendent que el TC es pronunciï sobre un recurs del PP per la mateixa qüestió.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/tc-rebutja-el-recurs-ciutadans-contra-puigdemont-a-les-europees/