dijous, 9 de maig del 2019

El Tottenham derrota l'Ajax i serà el rival del Liverpool a la final de la Champions (2-3)

CHAMPIONS LEAGUE

El Nacional
Barcelona. Dimecres, 8 de maig de 2019

El Tottenham ha derrotat l'Ajax (2-3) en el partit de tornada de les semifinals de la Champions League disputat al Johan Cruyff Arena d'Amsterdam. D'aquesta manera, els anglesos han capgirat el 0-1 que van rebre a Londres i seran a la final del pròxim 1 de juny al Wanda Metropolitano. El seu rival a Madrid serà el Liverpool de Jürgen Klopp, el botxí del Barça.

De Ligt és un animal

Aquest dimecres, els futbolistes d'Eric ten Hag no han tingut contemplacions i s'han arribat a situar 2-0 al marcador. De fet, en el minut 7 Matthijs de Ligt ha aconseguit la primera diana del partit amb una rematada de cap creuada que ha superat Hugo Lloris. El central només té 19 anys, ja capitaneja el seu equip i, a més, és golejador. Si el Barça el vol lligar s'haurà de rascar la butxaca.

El segon gol dels holandesos també ha tingut lloc a la primera part. L'ha aconseguit el marroquí Hakim Ziyech en el 35, quan ha culminat un contraatac esplèndid amb una rematada potent i creuada després de rebre una assistència de Dusan Tadic.

Lucas es rebel·la

Quan semblava que l'Ajax ja tenia un peu i mig a la final, però, el brasiler Lucas Moura ha posat emoció -i molta- al partit. L'extrem del Tottenham ha aconseguit el 2-1 en el 55 i, quatre minuts després, ha tornat a perforar la porteria d'André Onana després d'aprofitar un embolic a l'àrea del porter camerunès.

A partir d'aquest moment, els conjunts de ten Hag i Mauricio Pochettino han regalat un espectacle increïble als espectadors amb desenllaç fatal pels interessos locals. Ziyech ha pogut sentenciar el duel però ha topat amb el pal quan quedaven deu minuts, però Jan Vertonghen ha pogut donar la classificació als anglesos quan només quedaven 3 minuts de partit.

Finalment, i quan semblava que el partit s'havia acabat, Lucas Moura ha tornat a batre Onana amb un xut creuat en el darrer minut del temps afegit. Bogeria a Londres i decepció majúscula a Amsterdam. Els futbolistes holandesos són joves, són descarats i tenen talent, però s'han quedat sense la final somiada.