dilluns, 20 de maig del 2019

El "molt millor" de Marchena és la prova de la seva manca d'imparcialitat, segons els observadors



JUDICI AL PROCÉS






El Nacional
Foto: El Nacional
Barcelona. Dilluns, 20 de maig de 2019


















Els observadors internacionals al judici al procés han denunciat que la manca d’imparcialitat del president de la sala segona Manuel Marchena ha arribat al seu màxim amb el comentari “molt millor” que va fer el magistrat la setmana passada quan una de les defenses va decidir no prosseguir un interrogatori davant les interrupcions del president.



L’International Trial Watch denuncia en el seu darrer informe que “l'actitud desconsiderada i limitant del president de la sala cap a les defenses ha arribat aquesta setmana al seu grau màxim d'aparent pèrdua d'imparcialitat objectiva”. Denuncien que ha limitat les declaracions dels testimonis de les defenses quan explicaven els fets viscuts i expressaven els seus sentiments i sensacions, cosa que no va passar quan els que donaven el seus testimoni eren agents policials proposats per les acusacions.



Així consideren que el tracte a l’acusació i les defenses no és equitatiu: “s'interromp contínuament les defenses, i a les acusacions se'ls presta més consideració i se'ls permet formular les preguntes de forma completa, sense interrupció” i alerta d’una possible vulneració del principi d’igualtat d’armes. També denuncien “un gran desinterès” de la
sala en aprofundir en l'exercici de la violència durant l’1-O.



Capítol a banda és mereix el “molt millor” de Manuel Marchena, quan l’advocat Benet Salellas va decidir no prosseguir amb la declaració de la filòsofa Marina Garcés, davant les continues interrupcions de Marchena. Els observadors recorden el cas del judici a Arnaldo Otegi i la condemna del Tribunal Europeu de Drets Humans per pèrdua d'imparcialitat objectiva del jutjador".













Els observadors també rebutgen la “reprimenda extraprocessal” que va fer el tribunal als advocats de les defenses, que al seu parer “s'escapa diametralment de la imparcialitat objectiva que ha de regir l'arbitri del tribunal, i podria derivar en una limitació del dret de defensa”.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/judici-proces-observadors-manuel-marchena-impacialitat_386191_102.html