dijous, 4 d’abril del 2019

VÍDEO Marchena talla el micròfon a Van den Eynde i dona per acabat un interrogatori



JUDICI DE L'1-O






Bateria de testimonis aquest dijous al Tribunal Suprem






















Bateria de declaracions d'agents de la Guàrdia Civil aquest dijous al Suprem. Bona part dels testimonis han estat policies que van ser ferits a Dosrius, al Maresme, l'1-O. Han relatat insults, cops, puntades de peu... I han assegurat que els agents o no van fer ús de la força o la van utilitzar de manera proporcional per contenir els votants.





Al final d'un dels interrogatoris, Andreu van den Eynde ha sol·licitat poder veure un tros d'un vídeo "molt concret". Marchena, com ha fet les últimes sessions, s'hi ha negat. "No és
el moment, estem a l'interrogatori". L'advocat ha intentat respondre però el president del tribunal li ha tallat el micròfon i ha acomiadat el testimoni. Segons després, Van den Eynde ha sol·licitat l'ús de la paraula i Marchena li ha negat: "Protesto per no tenir l'ús de la paraula", ha acabat dient el representant de Junqueras i Romeva.













En un altre dels interrogatoris, Jordi Pina ha mirat d'acorralar el testimoni: "Sap si una persona es va posar davant seu, amb les mans alçades, per mirar de dialogar amb vostès i que el van tirar a terra i van seguir avançant?", ha preguntat l'advocat. "És que ho estic veient", ha afegit, fent referència al vídeo del moment.





En aquest moment, Manuel Marchena ha aturat l'interrogatori. "Senyor Pina, podem fer que testifiqui vostè. Això no és seriós i vostè normalment es comporta com un advocat seriós", li ha retret el president del tribunal. Pina s'ha disculpat i s'ha volgut explicar, però Marchena li ho ha negat: "No cal que em doni explicacions, que les explicacions potser agreugen la seva actitud", ha sentenciat.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.naciodigital.cat/noticia/176894/video/marchena/talla/microfon/van/den/eynde/dona/acabat/interrogatori