dijous, 4 d’abril del 2019

L’ambaixador britànic, amb Aragonès i Bosch mentre la UE defineix Gibraltar com a colònia



DIPLOMÀCIA






Marta Lasalas
Barcelona. Dijous, 4 d'abril de 2019














L’ambaixador britànic, Simon Manley, coneix bé la situació política provocada pel procés independentista. Manley, que està casat amb una catalana, es va trobar el mes de maig del 2016 enmig d’un conflicte diplomàtic per una piulada on explicava la reunió amb el vicepresident Oriol Junqueras “per parlar sobre la relació econòmica entre Regne Unit i Catalunya”. Aquesta equiparació el va obligar a una matisació amb una segona piulada i a una disculpa telefònica.



La reunió que aquest dijous ha mantingut amb el vicepresident, Pere Aragonès, i el conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, ha donat peu a una piulada molt més protocol·lària. No obstant, malgrat subratllar que la raó de la reunió era abordar les conseqüències del Brexit, la nota de premsa posterior del Govern deixa clar que la conversa ha anat més enllà i que Aragonès ha aprofitat la trobada per “expressar el respecte i l’admiració cap a les institucions britàniques per la seva qualitat democràtica”.



En el llenguatge diplomàtic, a més, cal tenir sempre present que no només compten les
paraules sinó també l’oportunitat. El mateix matí en què l’ambaixador i el cònsol, Lloyd Milen, eren a la seu de la vicepresidència parlant de qualitat democràtica, Espanya aconseguia que Gibraltar sigui definida per primer cop en una llei com a “colònia de la corona britànica”, en un pronunciament inèdit que ha provocat profunda irritació a Londres.

















ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/ambaixador-britanic-pere-aragones-catalunya-brexit_371671_102.html