dijous, 4 d’abril del 2019

Boye: "Tot el Govern hauria d'haver sortit i avui el banc dels acusats seria buit"



JUDICI AL PROCÉS






Lluís Bou
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dijous, 4 d'abril de 2019














L'advocat Gonzalo Boye ha manifestat a El matí de Catalunya Ràdio, que tots els membres del Govern s'haurien d'haver exiliat, perquè això hauria fet que el banc dels acusats del Tribunal Suprem avui estaria buit. Boye ha presentat el seu llibre Ahí lo dejo, que explica la seva experiència en el procés.



"Jo crec que hauria d'haver sortit tot el Govern, la presència d'un Govern a l'exili hauria donat encara més força a aquest tema. I probablement tindria un altre efecte: avui hi hauria un banc dels acusats pràcticament buit, o del tot buit. El judici s'estaria fent en termes d'extradició", ha indicat. Boye ha recordat que quan el va telefonar Jaume Asens per preguntar què faria davant l'aplicació del 155 la seva resposta va ser taxativa: "Que surtin volant!".



L'advocat s'ha mostrat convençut que si s'hagués exiliat tot el Govern, el major Josep-Lluís Trapero tampoc estaria a la presó, en comptes del conseller Joaquim Forn. "La
persecució no és tant als càrrecs tècnics sinó als polítics, perquè el que pretenen amb el procés judicial és bàsicament escapçar un moviment polític, un concepte polític i un treball polític", ha dit.













Boye ha explicat que van haver de canviar d'escola a Madrid la seva filla de 10 anys perquè va patir bullying, a causa que els seus pares defensen els exiliats catalans, però considera la situació superada.



L'advocat ha indicat que al banc dels acusats hi ha en realitat més de 2 milions de persones assegudes, i que se'ls ha de defensar a partir de les persones jutjades. "No hi ha ningú assegut pel que ha fet sinó pel que representa, i representen el mandat popular pel qual van ser escollits", ha insistit.



Boye ha proposat no defensar-se només de les irregularitats processals de cara al Tribunal d'Estrasburg, sinó fonamentar-ho en les llibertats públiques, anant a l'arrel. "És la línia de defensa que vam seguir a Alemanya, Bèlgica i Escòcia", ha indicat.



L'advocat ha assegurat que tenen tota l'estratègia judicial internacional detallada en documents, i que es veurà al final "com tot encaixa". Una de les peces ha avançat que serà el Consell per la República.



Respecte a la possibilitat que el president Carles Puigdemont obtingui immunitat si és escollit eurodiputat, Boye ha indicat que serà així i que Espanya hauria de demanar un suplicatori per aconseguir que se li aixequés. Seria votada en comissió i al ple. L'advocat no ha donat segur que s'aprovés. "Això és així els agradi o no", ha apuntat.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/boye-tot-govern-sortit-banc-acusats-buit_371674_102.html