dilluns, 25 de març del 2019

Puigdemont respon al Tribunal de Comptes: “No es va desviar ni un euro a l’1-O”



PROCÉS





El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 25 de març de 2019
















El president Carles Puigdemont ha denunciat aquest matí davant la presó de Neumünster que “novament estem davant l’ús d’institucions de l’Estat per a la persecució política”. Es referia Puigdemont a la investigació del Tribunal de Comptes, que ha demanat a la Fiscalia General de l’Estat que s'investigui el seu Govern per malversació per l’1-O.



Puigdemont ha estat contundent: "No es va desviar ni un euro al referèndum".

Puigdemont ha indicat que el govern espanyol en seu parlamentaria i en seu judicial ha certificat que no es va gastar ni un sol euro públic en el referèndum. Puigdemont ha recordat que les comptes de la Generalitat estaven sota el control estricte del ministeri d’Hisenda. En aquest punt ha deixat clar que al judici al procés que s'està seguint al Tribunal Suprem ha quedar molt clar que no hi va haver malversació, ni violència.



Persecució política

 

“Novament estem davant l’ús d’institucions de l’Estat per a la persecució política”, ha afirmat Puigdemont en relació a la investigació del Tribunal de Comptes.



L’advocat Gonzalo Boye, ha apuntat que crida molt l’atenció que aquesta investigació hagi sortit a la llum pública avui, just quan fa un any de la detenció de Puigdemont, quan fa setmanes que s’ha donat resposta al requeriments de la fiscalia sobre aquesta qüestió. De la seva banda, Jaume Alonso-Cuevilas, ha insistit que durant el judici ha quedat clar que no hi va haver malversació.



Inmunitat

 

A preguntes dels periodistes sobre la seva immunitat en cas de ser escollit diputat al Parlament Europeu, Puigdemont ha insistit que l'acte de diputat l'atorga la cambra europea, tal com recull el seu reglament. Malgrat les interpretacions que posen en dubte que pugui prendre possessió del seu escó, Puigdemont s'ha mostrat del tot confiat: "I tant que tindré l'acta de diputat".



En aquest punt ha recordat com just fa un any la majoria de portades de diaris, les tertúlies es congratulaven de la seva detenció a Alemanya i donaven per fet que les autoritats alemanyes actuarien al dictat de les espanyoles.  "Es van equivocar amb la meva detenció, amb la querella civil contra el magistrat Llarena", ha indicat, per afegir que passarà el mateix amb la seva inmunitat.



"La decisió li correspon al Parlament Europeu", ha insistit. I ha estat contundent quan ha manifestat que "el partit es jugarà amb un arbitre independent. No juguem el partit al Santiago Bernabéu".








Visita a la presó

 

Puigdemont ha tornat a la presó de Neumünster aquest dilluns al matí quan es compleix un any de la seva detenció a Schleswig-Holstein. El líder de Junts per Catalunya ha entrat al centre penitenciari per donar un centenar de llibres d'autors catalans traduïts a l'alemany. Puigdemont va estar reclòs durant dotzes nits en aquesta presó, del 25 de març al 6 d'abril del 2018, i ha decidit tornar-hi per fer un lliurament del centenar de llibres per a la biblioteca de la presó.










ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/carles-puigdemont-tribunal-comptes-no-desviar-euro-referendum-1o_367951_102.html