dilluns, 25 de març del 2019

Puigdemont demana un ‘informe legal independent’ per a comparar la decisió del tribunal alemany i la sentència del Suprem



PAÍS > PRINCIPAT





Ha lliurat a la presó de Neumünster un centenar de llibres catalans traduïts a l'alemany  













Per: Redacció

25.03.2019  10:44




El president Carles Puigdemont ha demanat un ‘informe legal independent’ a la Universitat de Berlín per comparar la decisió de Slesvig-Holstein sobre la seva euroordre i la futura sentència del Tribunal Suprem espanyol sobre el cas de l’1-O. Segons que ha explicat el seu advocat Gonzalo Boye, esperen que l’informe estigui llest ‘mesos després’ que el Suprem resolgui el cas i que serà ‘important’ per poder ‘aportar-lo a futures instàncies’ judicials. Un equip liderat pel professor Florián Jessberger serà l’encarregat d’estudiar i comparar els casos en el marc de la llei europea i internacional.



Segons ha explicat Boye es farà gràcies amb la col·laboració d’Anonymous Catalonia. S’ha creat un equip de persones encarregades de la transcripció de la totalitat de les sessions del judici i, també, un altre equip de traductors.



D’altra banda, Boye també ha assegurat que esperen que ‘en les pròximes setmanes’ les autoritats belgues, que estan investigant el geolocalitzador al cotxe de Puigdemont a través de la fiscalia del Brabant Való, revelin ‘qui i perquè’ va seguir el vehicle en el seu
viatge des de Finlàndia cap a Alemanya. ‘Donarà resultats i podrem saber moltes coses’, ha avançat Puigdemont durant la roda de premsa davant de la presó de Neumünster quan es compleix un any de la seva detenció a Schleswig-Holstein, a Alemanya.



Puigdemont ha recordat que la policia espanyola va fer un piulet el dia de la seva detenció assegurant que l’operació havia sigut coordinada pels serveis secrets espanyols i alemanys, però que després això ‘va ser negat en seu parlamentària’. En aquest sentit, espera que la resolució de la investigació belga ‘aclareixi’ qui va ser el responsable del seguiment. ‘Algú haurà de donar explicacions’, ha remarcat.



Recorda que l’acta d’eurodiputat la dóna el Parlament Europeu, no els estats

 

Puigdemont ha refermat que si és escollit eurodiputat, podrà aconseguir l’acta i gaudir de la immunitat parlamentària. ‘Les eleccions europees les convoca el Parlament Europeu i estan regides pel seu reglament, que és molt estricte’, ha dit Puigdemont. En aquest mateix sentit, ha subratllat que ‘l’acta d’eurodiputat la dóna el Parlament Europeu’, i que els estats membres tan sols comuniquen els resultats.



Puigdemont ha fet una conferència de premsa després de visitar la presó de Neümunster un any després del seu empresonament i hi ha donat un centenar de llibres d’autors catalans traduïts a l’alemany. Puigdemont va estar reclòs durant 12 nits en aquesta presó, del 25 de març al 6 d’abril del 2018, i ha decidit tornar-hi per fer un lliurament del centenar de llibres per a la biblioteca de la presó.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/puigdemont-lliurament-centenar-llibres-neumunster/