dimarts, 5 de març del 2019

Melero colla Millo: "Trapero no va dir que no compliria el mandat judicial"



JUDICI AL PROCÉS







Gemma Liñán
Foto: EFE
Madrid. Dimarts, 5 de març de 2019



















"Trapero no va dir que no compliria el mandat judicial". Xavier Melero ha forçat Enric Millo a situar la realitat sobre la voluntat dels Mossos de complir ordres després de tres hores d'interrogatori. I ha acabat admetent que el que no volia fer el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, era fer ús de la violència. De fet, l'ordre judicial era clara: impedir el referèndum però garantint la convivència.














De fet, Enric Millo ha qüestionat l'ordre de la jutgessa del TSJC Mercedes Armas que "dificultava" tancar els col·legis i impedir el referèndum.



Quan l'interrogava l'advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, ha insistit en que els Mossos no van fer la seva feina, que havia de ser prèvia al referèndum: "Hi ha l'obligació d'impedir l'ús dels locals destinats a la votació de l'1 d'octubre", ha dit Millo tot rebent l'acotació de l'advocat Xavier Melero que la instrucció judicial també deia que no es podia impedir l'ús habitual dels centres.



"L'actuació preventiva de la Guàrdia Civil i el CNP va consistir a requisar de material electoral i no a tancar centres abans de l'1'octubre", ha dit Millo. En la instrucció número 5, però, es demana als Mossos que
comuniqui l'ordre judicial i això es va fer en 4.000 casos, matisa Melero.



Melero ha forçat Millo fins que ha hagut d'admetre que no sabia si l'anàlisi sobre la quantitat d'efectius dels Mossos era correcta o no. I a mig interrogatori ha perdut la memòria sobre els informes que ell mateix va encarregar sobre l'1 d'octubre. De fet, ha acabat admetent que no va encarregar cap informe tot i haver-ho anunciat a la premsa.



Millo tampoc sap quantes detencions es van fer l'1 d'octubre ni el 20 de setembre. I no sap explicar per què no hi va haver detinguts davant un situació que ell mateix ha qualificat de violenta, cosa que ha provocat el somriure de Joaquim Forn, que avui torna estar assegut darrere el seu advocat.











"Es va imposar la línia política per damunt del criteri policial"





"A mesura que avançava el dia, en alguns col·legis es van arribar a concentrar milers de persones amb l'objectiu clar d'enfrontar-se a la policia", ha seguit insistint Millo per justificar la violència de la població i l'actuació policial l'1 d'octubre.



Millo ha hagut d'admetre que l'acció policial del Mossos va ser més efectiva a l'hora de tancar els centres, més de 200, davant els 130 de la Guàrdia Civil, a banda de diversos locals que no van arribar a obrir. "No sé quants centres no van obrir ni el motiu", ha dit.



Però tot i així, el que va ser delegat del govern espanyol a Catalunya ha qualificat d'"eficaç" l'actuació de la policia.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/judici-proces-testimonis-millo-melero-trapero_361359_102.html