dimecres, 6 de març del 2019

La peripècia lingüística de Pérez de los Cobos per no admetre la repressió policial de l’1-O



JUDICI - 1-O







Assegura que es van produir actuacions "que van afectar diferents parts del cos dels individus"








Joan Solé|
























Era obvi que al coronel de la Guardia Civil, Diego Pérez de los Cobos, li cauria la pregunta sobre si els cossos policials espanyols van reprimir la ciutadania durant el referèndum de l’1-O.



   
Ha sigut l’advocat defensor de Jordi Sànchez, Rull i Turull, Jordi Pina, qui ha anat directe al gra per pregunta a una de les figures clau de l’operatiu policial sobre si els agents van “colpejar ciutadans” que restaven concentrats amb les mans enlaire i asseguts a terra.



La peripècia de de los Cobos per ometre dir que fou una actuació repressiva ha sigut
d’escàndol: “Va haver-hi multitud d’intervencions, van haver-hi actuacions amb mitjans policials que van afectar diferents parts del cos dels individus que estaven impedint l’accés o la sortida de les unitats policials als locals on l’autoritat judicial els havia ordenat anar”.



Pina ha demanat més concreció, “per la seva font d’informació, se l’informa que van colpejar al cap a ciutadans immòbils a terra? Ho sap o no ho sap?”. “No és que no ho sàpiga”, respon de los Cobos, “en cap informe que m’arriba té el detall sobre en què ha consistit cap actuació policial”.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/la-peripecia-linguistica-de-perez-de-los-cobos-per-no-admetre-la-repressio-policial-de-l1-o/