dimecres, 6 de març del 2019

La Crida renuncia a presentar-se a les eleccions del 28-A per ‘no fraccionar més’ l’independentisme



PAÍS - PRINCIPAT







Morral veu 'molt complicat' formar una candidatura unitària als comicis espanyols, que intentarà per a les europees 
















Per: Redacció 

06.03.2019  12:53





La Crida Nacional per la República no es presentarà a les eleccions espanyoles. El secretari general, Toni Morral, ha dit que hi renuncia per ‘no fraccionar més’ l’independentisme, després d’haver constatat la negativa a formar una candidatura unitària. Tanmateix, la formació avala que els seus membres puguin participar en la candidatura de JxCat que hi concorri, en la qual participarà el PDECat.



En una conferència de premsa, ha reconegut que és ‘inviable’ i ‘molt complicat’ forjar una llista única, de manera que la Crida impulsarà aquesta proposta amb vista a les eleccions europees del maig. Morral ha afegit que no es volia posar ‘en crisi’ l’objectiu principal de la Crida, que és la recerca de la unitat, i farà arribar a les candidatures que sí que es presentin al 28-A una ‘proposta de continguts’.



Ahir la Crida va revelar que els associats, adherits i fundadors de la formació havien votat de manera molt majoritària de promoure una candidatura unitària de l’independentisme per al 28-A i de presentar-s’hi en cas que les altres organitzacions polítiques sobiranistes acceptessin una coalició electoral.










ENLLAÇ NOTÍCIA :