dimecres, 6 de març del 2019

Els Verds/ALE demanaran a Tajani els informes que recomanaven vetar l’acte de Torra i Puigdemont però no el de Vox



MÓN - EUROPA







El grup denuncia que s'està 'emblanquint l'extrema dreta' i anuncia una reacció crítica a la conferència d'avui 
















Per: Redacció 

06.03.2019  12:10





El grup dels Verds/ALE a l’Eurocambra demanaran al president Antonio Tajani veure els informes de seguretat que van servir com a base per vetar la conferència dels presidents Quim Torra i Carles Puigdemont i, per contra, autoritzar l’acte de Vox. Així ho han anunciat en declaracions als mitjans els eurodiputats Jordi Solé (ERC) i Ana Miranda (BNG), que han explicat que el president dels Verds/ALE Philippe Lamberts i la representant a la mesa, la vice-presidenta Heidi Hautala, sol·licitaran en una carta a Tajani tenir accés als documents elaborats pels serveis de seguretat de la cambra. Miranda ha anunciat que si el parlament no canvia d’opinió sobre permetre l’acte de Vox, faran algun tipus d’acció de protesta in situ, però no n’ha volgut donar els detalls.





‘Volem veure per què la conferència dels presidents Torra i Puigdemont suposa un risc per la seguretat i en canvi Vox, pel que sembla, no és un problema de seguretat i ordre públic pel Parlament Europeu’, ha dit Solé. Al seu torn, Miranda ha denunciat que l’Eurocambra està ‘blanquejant un acte d’una força d’extrema dreta’ permetent la participació de Vox a
la conferència prevista avui a les tres de la tarda. ‘Seguim en gestions amb el president [Tajani] i esperant que ens diguin alguna cosa’, ha dit l’eurodiputada del BNG, que ha admès que és ‘complicat’ que s’acabi prohibint atès que els serveis de la cambra no han al·legat raons de seguretat.






Amb tot, l’eurodiputada gallega ha afirmat que hi ha ‘raons polítiques’ i que una resolució aprovada per la mateixa Eurocambra recentment instava a ‘no donar ales a partits que inciten a l’odi’. ‘Hauríem volgut que el parlament fos més contundent’, ha lamentat. ‘Hem intentat la via diplomàtica fins a l’últim moment. Si al final l’acte es permet, farem alguna cosa com a crítica’, ha anunciat, sense donar-ne més detalls. ‘Callats no ens quedarem, ‘no passaran’ aquí tampoc’, ha conclòs.







ENLLAÇ NOTÍCIA :