dilluns, 11 de febrer del 2019

Peter, Van den Eynde, Pina i Arderiu denuncien les vulneracions del Suprem als periodistes internacionals



PAÍS - PRINCIPAT







Han criticat la nula justificació de la presó preventiva i han argumentat la inexistència dels delictes de rebel·lió i sedició que s'atribueixen als presos polítics 
















Per: Redacció 

11.02.2019  17:09





Els advocats Olivier Peter, Andreu Van den Eynde, Jordi Pina i Olga Arderiu han mantingut avui a Madrid un encontre amb una quarantena de periodistes de mitjans internacionals, organitzat per Òmnium Cultural. Els quatre lletrats han denunciat les vulneracions de drets del Tribunal Suprem espanyol i han insistit en què cal garantir el dret de defensa en el judici contra el procés.












Han explicat que el judici que comença demà és un ‘judici a la democràcia i als drets fonamentals’ dels processats i, per extensió, dels catalans, dels ciutadans d’arreu de l’estat espanyol i de la Unió Europea.



Els quatre lletrats també han criticat la nula justificació de la presó preventiva i han argumentat la inexistència dels delictes de rebel·lió i sedició que s’atribueixen als presos polítics. També han denunciat altres fets excepcionals, com ara la presència de l’extrema dreta al judici en forma d’acusació popular.









ENLLAÇ NOTÍCIA :