divendres, 8 de febrer del 2019

La CUP crida a la "desobediència civil massiva" davant "la incapacitat del Govern"



JUDICI AL PROCÉS







Marina Fernàndez
Foto: M. F.
Barcelona. Divendres, 8 de febrer de 2019















Si ahir entitats, partits i organitzacions socials presentaven el gruix de les manifestacions per protestar contra el judici, avui la CUP ha anat un pas més enllà amb la presentació de la campanya "Ho tornaríem a fer".

















Els cupaires parteixen de la base que "el Govern de Catalunya ha demostrat la seva manca de voluntat i de capacitat per defensar els drets socials i polítics, començant pel dret a l'autodeterminació". Davant d'aquesta inacció que detecten, l'única solució, diuen, és "l'autoorganització ciutadana".



Així ho ha verbalitzat aquest matí el diputat Carles Riera durant la roda de premsa en què
han fet públic el manifest "Ho tornaríem a fer". La recepta que proposen és un "moviment massiu de desobediència civil i popular" com la millor eina de defensa "contra els judicis i per l'autodeterminació".



En aquest sentit, de cara al nou cicle de mobilització popular anunciat ahir unitàriament per partits i entitats, la CUP posa l'accent en la jornada de vaga general del dia 21 de febrer. Per això esperonen la ciutadania a "l'autoorganització de comitès de vaga locals per aturar tot el país". L'objectiu és "emular el 3 d'octubre".



Durant l'acte de presentació, la CUP ha aprofitat per denunciar que la repressió no és nova ni tampoc és exclusiva dels dirigents polítics, sinó que "hi ha milers de persones anònimes que han estat represaliades des de fa anys, des de la imposició del règim del 78". Han estat les paraules de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, inhabilitada des de fa quatre mesos precisament per desobediència.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/cup-judici-proces-manifestacions-vaga-general_352698_102.html