dilluns, 4 de febrer del 2019

Espanya, França, Suècia, Àustria i el Regne Unit reconeixen Guaidó com a president interí de Veneçuela



MÓN - AMÈRICA







Avui s'esgota l'ultimàtum de la UE perquè Nicolàs Maduro convoqui eleccions presidencials 
















Per: Redacció 

04.02.2019  10:10




El president espanyol, Pedro Sánchez, ha reconegut aquest matí a Juan Guaidó com ‘el president encarregat’ de convocar eleccions a Veneçuela. La Moncloa ha fet aquest pas després d’esgotar-se l’ultimàtum que la UE havia imposat a Nicolás Maduro perquè convoqués eleccions presidencials.



Segons Sánchez, Guaidó, que es va autoproclamar president ara fa dues setmanes, té la legitimitat per a ser el president interí del país, ja que fou escollit president de l’Assemblea Nacional de Veneçuela. ‘El poble Veneçuela mereix unes eleccions lliures’, ha dit. El president espanyol també ha anunciat que l’estat encapçalarà el grup de contacte internacional per verificar els comicis.



A primera hora del matí, els governs de França i Suècia ja havien reconegut Guaidó com el president interí de Veneçuela. El ministre d’Afers Estrangers francès, JeanYves Le Drian, ha explicat la decisió de la següent manera: ‘Considerem que avui el president de
l’Assemblea Nacional, Juan Guaidó, la legitimitat del qual està perfectament reconeguda, està habilitat per a convocar eleccions presidencials.’



D’altra banda, el secretari d’Afers Estrangers del Regne Unit, Jeremy Hunt, ha anunciat a Twitter que Londres reconeix Guaidó com ‘el president interí constitucional fins que es facin eleccions creïbles’.






 




El primer ministre austríac ha fet servir el mateix mètode. En un piulet en castellà, Sebastian Kurz afirma que Maduro s’ha negat a convocar eleccions i, per això, considera Guaidó com el president interí del país.












El conseller d’Afers Estrangers, Alfred Bosch, ha evitat ‘considerar o valorar’ el reconeixement de l’estat espanyol i altres estat a Juan Guaidó com a president interí de Veneçuela. ‘Aquí nosaltres no hi podem entrar’, ha dit aquest dilluns en una conferència de premsa durant l’assemblea de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània al Palau de Pedralbes de Barcelona. Bosch ha demanat ‘democràcia, drets humans i pau’.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/espanya-franca-suecia-president-guaido-venecuela/