dimecres, 27 de febrer del 2019

Baños i Reguant multats amb 2.500 euros per negar-se a testificar a Vox



ESPECIAL JUDICI 1-O







Tots dos s'han negat a testificar per no respondre les preguntes a Vox





 



per Quico Sallés (Tribunal Suprem)

27/02/2019 19:37








Marchena, en un moment de la vista | pool EFE








Aquesta tarda, els exdiputats de la CUP Antonio Baños i Eulàlia Reguant s'han negat a respondre les preguntes de l'acusació popular de Vox, que els havia proposat com a testimonis al judici de l'1-O. Una negativa que el president del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, ha contestat imposant-los una multa de 2.500 euros aplicant l'article 716 de la Llei d'Enjudiciament Criminal. 




Ara la Sala ha donat cinc dies perquè puguin recórrer la sanció i per anunciar si persisteixen en la negativa. Els tornarà a citar per tal que recapacitin la seva decisió. En cas que reiterin serien portats davant el jutjat de Guàrdia per un delicte de desobediència a l'autoritat. Segons ha explicat l'advocat penalista, Sergi Atienza a El Món, se'ls podria haver sancionat amb una multa de 200 a 5.000 euros,  però el magistrat ha escollit una sanció elevada tot i que no la màxima.




Ara bé,si persisteixen en negarse a testificar podrien ser processats per un delicte de desobediència greu a l'autoritat. De tota manera, l'advocat entèn que no hi ha persistència i no entèn que hi pugui haver delicte. "Marchena no ha advertit", ha afegit.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://elmon.cat/especial-judici-1-o/banos-reguant-processats-desobediencia-greu-lautoritat