dilluns, 28 de gener del 2019

La Fiscalia rebutja la presència d'observadors internacionals al judici



POLÍTICA







María José Segarra argumenta que es retransmetrà en directe








per ACN

28/01/2019 11:42 | Actualitzat a 28/01/2019 12:43







La Fiscal General de l'Estat, María José Segarra | ACN








La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, creu que la presència d’observadors internacionals al judici de l’1-O és innecessària, perquè el procés es retransmetrà en directe.



“Crec que un judici que té lloc a la justícia espanyola, que és plenament respectuosa amb les garanties de tots i que a més ofereix una retransmissió en directe, és dubtós que es pugui oferir més transparència”, ha afirmat.



“Qualsevol pot pretendre elevar el to d’aquesta supervisió internacional, però està
televisat i en directe, i no podem oferir res més”, ha dit. Aquest dimecres es presenta a Madrid la plataforma “International Trial Watch” que pretén facilitar la presència d’organitzacions internacionals de drets humans i de juristes com a observadors al judici que tindrà lloc al Suprem.




Segarra, per contra, no ha menystingut la iniciativa anunciada pel govern espanyol -per boca de la secretària d'Estat d'Espanya global, Irene Lozano- per a una campanya per contrarestar suposades fake news durant el judici.



"És evident que en un judici amb tan d'interès mediàtic hi haurà molta informació i desinformació, i des de Fiscalia explicarem i intentarem ser molt diàfans perquè s'entenguin els posicionaments que es facin".








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://elmon.cat/politica/fiscalia-rebutja-presencia-dobservadors-internacionals-al-judici