dimarts, 18 de desembre del 2018

L’alcalde en vaga de fam visita els presos i reclama protestes sense cares tapades



POLÍTICA







Pep Andreu anuncia un acte de dejuni col·lectiu el 21 a Barcelona








per Quico Sallés (Lledoners)  
18/12/2018 13:01 | Actualitzat a 18/12/2018 13:42 




Pep Andreu, en sortir de Lledoners | QS
 




L’alcalde de Montblanc i vicepresident de l’AMI, Pep Andreu, en vaga de fam des de fa sis dies ha visitat aquest matí els presos polítics -llevat del president d’Òmnium, Jordi Cuixart- a Lledoners. Andreu, d’ERC, s’ha reunit durant més d’una hora i mitja amb tots. En declaracions en sortir de la presó, l’alcalde vaguista ha assegurat que els ha vist bé i ha anunciat un gra acte de dejuni col·lectiu per aquest divendres en un lloc emblemàtic de Barcelona. També ha reclamat el “dret a la legítima protesta però amb la cara destapada”.




Segons ha explicat Andreu, els presos li han demanat que transmeti el missatge de cara al consell de Ministres divendres que “sí a la protesta, a la que hi tenim tot el dret, però aquesta protesta ha de ser contundent i forta, però reclamem que no s’extengui la violència per tot arreu i que quan acabi la jornada ens poguem mirar i ens agradem tots i tot allò que hem fet”.





“Demanem que es protesti però que no hi hagi violència, cares tapades o pneumàtics encesos, això no vol dir que no tinguem el dret a tallar carreteres, que el tenim, però quan
acabem la jornada de lluita no denem cap raó als que estan contra el procés”, ha reblat.



Andreu, que assegura que es troba bé, continuarà la vaga de fam fins que els presos deixin de fer-la. L’alcalde també ha destacat els vaguistes es troben bé, els ha vist forts.



Per altra banda, l'alcalde de Montblanc ha negat que hi hagi diferències partidistes arran de la vaga de la fam pel fet que sigui l'únic dirigent d'ERC en aquesta situació. En aquest sentit, considera que ha tingut prou suport del partit. "Avui mateix m'he vist amb el president del partit, Oriol Junqueras, i amb en Raül Romeva, que m'han animat, m'han donat suport, que estàven amb mi", ha enfatitzat. "Sóc l'únic d'ERC que fa vaga de fam, sí, però això és una cosa personal i intransferible, fruit d'una reflexió personal", ha afegit.








Enllaç notícia :

https://elmon.cat/politica/lalcalde-vaga-fam-visita-presos-reclama-protestes-cares-tapades