dijous, 13 de desembre del 2018

La BBC recorda els presos en vaga de fam i adverteix: "Segueix la tensió"



VAGA DE FAM







Lluís Bou
Foto: Gemma Liñan
Barcelona. Dijous, 13 de desembre de 2018




















L'emissora britànica BBC ha recordat els presos polítics en vaga de fam -Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull- i ha advertit que la tensió política a Catalunya no només no baixa sinó que "es manté alta".



"La tensió segueix essent elevada, perquè molts catalans es queixen de la demostració de força de Madrid l'any passat, quan va acusar els líders independentistes de sedició. Nou d'ells es troben en presó preventiva, 4 dels quals en la segona setmana d'una vaga de fam.



Els vaguistes acusen els tribunals espanyols d'endarrerir de forma deliberada els seus recursos", ha indicat.











La BBC assenyala que en aquest context el govern espanyol ha anunciat la possibilitat de
quedar-se amb el control dels Mossos d'Esquadra, i que el passat cap de setmana els CDR van tallar l'autopista AP-7 durant hores i van alliberar peatges.



Afegeix que el president espanyol, Pedro Sánchez, es manté al poder pel suport, entre d'altres, dels independentistes catalans, però que no hi ha hagut avenços en les converses.



"El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, encapçala un executiu minoritari que depèn dels nacionalistes -també dels catalans- per mantenir-se al poder, però ha descartat un nou referèndum català sobre la independència", ha afegit.










Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/bbc-recorda-presos-vaga-fam-adverteix-tensio_334632_102.html