dimecres, 28 de novembre del 2018

Metges en vaga i bombers topen amb els Mossos a la porta del Parlament de Catalunya



SOCIETAT - SANITAT - BOMBERS







Continuen les negociacions entre Salut i el sindicat Metges de Catalunya 
















Per: Redacció 

28.11.2018  12:22





Tensió a la porta del Parlament de Catalunya. Els metges en vaga i un grup de bombers han intentat entrar a la cambra després de manifestar-se al parc de la Ciutadella exigint millores en les condicions laborals. Agents dels Mossos d’Esquadra els han impedit l’accés a la cambra amb empentes. Els manifestants continuen concentrats davant de la porta mentre criden lemes com ‘això també t’afecta a tu’ o ‘vaga, vaga, vaga la primària ja no “traga.”‘ Els Mossos d’Esquadra han demanat reforços a la BRIMO. Els concentrats han rebut el suport d’alguns diputats. 


























El departament de Salut i el sindicat Metges per Catalunya han acostat posicions en les negociacions per desconvocar la vaga, però encara no hi ha acord. L’Institut Català de Salut (ICS) descarta limitar les visites diàries a 28 i proposa reduir la població assignada que té cadascun dels professionals. Metges de Catalunya, però, vol consultar un informe del departament sobre càrregues de treball de cada centre per analitzar si d’aquesta manera les visites podrien durar un mínim de dotze minuts.



















Serveis mínims

 
En aquesta tercera jornada de vaga, l’atenció primària passa d’uns serveis mínims del 25% al 33%. Els serveis d’urgència i especials funcionen amb total normalitat. El transport sanitari només ho fa en cas d’emergència.







Enllaç notícia :