dimarts, 27 de novembre del 2018

El TSJC no investigarà Pere Aragonès per l'1-O, però sí Josep Maria Jové



CAS 1-O







A Jové se l'investigarà per malversació, desobediència i revelació de secrets





 



Actualitzat
Pere Aragonès i Josep Maria Jové




El Tribunal Superior de Justícia de Catalunta (TSJC) aparca, de moment, la investigació al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, per un delicte de desobediència vinculat a l'1-O.



El tribunal considera que no hi ha prou indicis que facin evident que Aragonès, com a secretari d'Economia, va desobeir el Constitucional; tal  com sostenia el jutjat d'Instrucció 13, el que investiga el referèndum. Aquest jutjat va demanar al TSJC que assumís la investigació perquè Aragonès és membre del govern i diputat.



L'alt tribunal va demanar el seu parer a la Fiscalia Superior de Catalunya, que ja va descartar al setembre una investigació per aquest assumpte contra Aragonés.



Jové, investigat per tres delictes



En canvi, el TSJC sí que veu indicis per quedar-se la investigació del diputat Josep Maria Jové, un dels detinguts el 20S. A l'exsecretari general de Vicepresidència se l'investigarà per malversació, desobediència i revelació de secrets.














Els fets a investigar seran la seva participació en el suposat entramat per aconseguir la independència de Catalunya, en el referèndum, l'ús de dades personals i si es va saltar els advertiments del Constitucional.



En la interlocutòria, l'alt tribunal considera que Jové va participar en el "comitè executiu de l'entramat creat presumptament pel govern" i altres actors per aconseguir la independència.



El TSJC diu que si durant la investigació a Jové es troben nous indicis cap a Aragonès, que llavors era el seu subordinat, també es podria acabar investigant-lo.



El tribunal designa la magistrada Maria Eugènia Alegret per investigar Jové, al qual de moment no s'atribueix el delicte de prevaricació, com també apuntava la fiscalia.



L'acusació contra Josep Lluís Salvadó, un altre ex-alt càrrec d'Economia, ja va caure al setembre, després del primer "no" del TSJC.








Enllaç notícia :

https://www.ccma.cat/324/el-tsjc-no-investigara-pere-aragones-per-l1-o-pero-si-josep-maria-jove/noticia/2889354/