divendres, 30 de novembre del 2018

El Parlament Europeu insta Espanya a reconèixer Kosovo





INTERNACIONAL







Ramon Tremosa insisteix que arribarà el moment que “no caldrà unanimitat, sinó majoria” per aquesta demanda








per Abel Degà  

29/11/2018 15:18 | Actualitzat a 29/11/2018 17:59







Imatge d'arxiu del ple del Parlament Europeu a Estrasburg | ACN








El Parlament Europeu ha aprovat aquest dijous una moció que insta cinc Estats de la Unió Europea (UE) -entre ells Espanya- a reconèixer Kosovo. Ramon Tremosa ha explicat a El Món que aquesta moció “no és vinculant”, però que arribarà el moment que “no caldrà unanimitat, sinó majoria” perquè això sigui una realitat. Els altres quatre països són Eslovàquia, Romania, Grècia i Xipre.




Tremosa explica que el Tribunal de la Haia ja va instar l’Estat espanyol a reconèixer Kosovo. De fet, el Comitè Olímpic Internacional (COI) va estirar de les orelles Espanya per no permetre els símbols nacionals de Kosovo en competicions a territori espanyol, i finalment es va veure obligat a cedir.




Preguntat per quin motiu al text apareix el terme 'convidar' (invite) i no un amb un valor més imperatiu, Tremosa argumenta que es deu al fet que no és vinculant. "És una moció i no una norma, per exemple", afirma. De totes maneres, recorda que Sèrbia demana
entrar a la UE i que Europa li demana, com a requisit, reconèixer la independència de Kosovo. Convençut que això acabarà passant, considera que és qüestió de temps que textos com aquest acabin sent vinculants.
















Enllaç notícia :

https://elmon.cat/politica/parlament-europeu-insta-espanya-reconeixer-kosovo