dimarts, 2 d’octubre del 2018

[ÚLTIMA HORA] La Moncloa rebutja l'ultimàtum de Torra i diu que no negociarà el referèndum



PAÍS - PRINCIPAT






Avui el president ha dit que si no hi ha una proposta sobre el referèndum, que els partits independentistes al congrés deixarien caure el govern socialista 
















Per: Redacció

02.10.2018  19:38





‘El president de la Generalitat no s’ha d’esperar a conèixer la nostra resposta. La nostra resposta és autogovern, no referèndum. Convivència i no independència’, ha dit la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, en resposta a l’ultimàtum fet per Quim Torra aquesta mateixa tarda des del Parlament.



El president, dirigint-se a Pedro Sánchez, ha dit que si no formula una proposta perquè els catalans puguin votar en un referèndum acordat i vinculant abans de novembre, els partits independentistes el deixaran caure al congrés dels diputats.



Celaá ha demanat al govern de la Generalitat ‘distensió i calma’, i ha advertit Torra que ‘les decisions desmesurades’ del passat ‘no poden condicionar les sortides de futur’. ‘Sobren gestos i falta
responsabilitat’, ha dit abans d’insistir que el seu govern aposta pel ‘diàleg i la llei’ i l’aprofundiment de l’autogovern.




En aquest marc, ha descartat per ara la convocatòria d’unes eleccions anticipades a Espanya, contràriament al que va afirmar Pedro Sánchez la setmana passada quan va advertir que si els independentistes prioritzaven la confrontació, ‘anirem a eleccions’ i l’aplicació del 155. La Moncloa diu que té el convenciment que ‘per una banda va la retòrica molt carregada d’emoció’ del president Torra, ‘i per l’altra els fets’.








Enllaç notícia :