dilluns, 3 de setembre del 2018

L’acte institucional de la Diada reclamarà la llibertat dels presos polítics i exiliats en una marxa



PAÍS - PRINCIPAT







La marxa es farà el 10 de setembre i serà encapçalada per Torra i Torrent.
















Per: Redacció 

03.09.2018  17:37





Els actes institucionals de la Diada de l’Onze de Setembre d’enguany estaran marcats pels presos polítics i els exiliats. El govern de la Generalitat i el parlament faran una marxa per reclamar la llibertat dels presos polítics i exiliats com un dels actes institucionals principals de la Diada. La marxa es farà el 10 de setembre, començarà a les 20.30h des del Parlament i acabarà a la plaça Sant Jaume, i serà encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent.



‘Aquest any volem dedicar la Diada a la idea de la llibertat, perquè últimament moltes expressions de la llibertat han estat manllevades, com ara la llibertat d’expressió’, ha explicat la portaveu del govern, Elsa Artadi. El cartell de l’11 de setembre també vol recordar aquesta idea. Per això, han presentat una imatge de les quatre barres cobertes amb cinta adhesiva, ‘un element que simbolitza les boques tapades de la censura’, han dit.



Podeu veure ací la imatge:













A més, Torra i Torrent rebran la Flama del Canigó, que portaran fins a la plaça Sant Jaume després de passar pel Born. Se simbolitzarà que es retorna la ‘llum’ al Palau de la Generalitat, ‘després de mesos de foscor per l’aplicació de l’article 155’, ha explicat Artadi.







Enllaç notícia :