dilluns, 3 de setembre del 2018

La CUP prepara manifestacions alternatives a Barcelona, Lleida, Girona i Reus per l’Onze de Setembre



PAÍS - PRINCIPAT







També organitzaran més d'un centenar d'actes arreu del territori.
















Per: Redacció 

03.09.2018  18:14





La CUP ha fet una crida a sortir al carrer en les mobilitzacions que convoquen per la Diada. Ha anunciat que prepara quatre manifestacions alternatives a les d’Òmnium Cultural i l’Assemblea per la Diada de l’Onze de Setembre. Seran a Barcelona, Lleida, Girona i Reus. A més, també ha anunciat que farà més d’un centenar d’actes arreu del territori.
L’objectiu, han explicat, és ‘plantar cara a l’estat espanyol antidemocràtic i al processisme 2.0’. La portaveu d’Arran, Mar Ampurdanès, ha assegurat que ‘ni la Mesa ni el Govern estan disposats a plantar cara ni a ser veritablement útils per exercir l’audoterminació ni recuperar drets socials’. 
Per això, ha dit, la CUP, Endavant, Arran, COS, SEPC i Alerta Solidària volen que l’Onze de Setembre es converteixi en ‘l’inici de l’ofensiva popular per recuperar els drets que s’estan
arrabassant’. ‘Aquesta ofensiva no pot passar pel Parlament sinó per la gent, la classe treballadora i als carres de pobles i ciutats’, ha declarat.

Sota el lema ‘Perquè no continuïn decidint per nosaltres: als Països Catalans, autodeterminació’, els grups organitzen un centenar d’actes. En concret, les principals convocatòries de l’esquerra independentista arrencaran el 8 de setembre a Girona, a les 6 de la tarda a la plaça del Vi, amb el lema ‘Horitzó república; construïm sobiranies ara’. I es reprendran el dia 11: a Lleida serà a les 12h a la plaça de la Paeria. A Barcelona, a les 18:30h a plaça Urquinaona, tot i que el matí, Arran Jovent convoca al carrer Ferran. També per l’Onze de Setembre, hi ha cita a Reus, a les 20h a la Plaça Mercadal.





Enllaç notícia :