dimecres, 26 de setembre del 2018

L'acord de JxCat i ERC: No suspendre els diputats però "designar" el seu vot



PARLAMENT



















Carlota Camps
Barcelona. Dimecres, 26 de setembre de 2018








Després de mesos d'incertesa, JxCat i ERC han trobat una fórmula per superar l'escull sobre la suspensió de diputats imposada pel jutge del Suprem Pablo Llarena. L’acord fet públic aquest dimecres proposa votar sobre si el ple considera suspesos els diputats processats i ofereix als diputats afectats que "designin" els seus "drets parlamentaris" en un company de grup parlamentari mentre el TS no resol els recursos contra el seu processament.















Així, el primer punt proposa "acordar la suspensió de drets i deures" dels diputats encausats, on els independentistes votaran 'no', i un segon punt on es proposa "acordar que mentre duri la situació jurídica actual i no es resolguin els
recursos presentats per les seves defenses, els drets parlamentaris dels diputats podran ser exercits pel membre del seu grup parlamentari que els interessats designin".



L'acord afecta els diputats Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Sànchez. Toni Comín en queda fora perquè no va ser inclòs en la interlocutòria de Llarena i, per tant, continuarà en la mateixa situació actual: essent diputat però sense votar.



Aquesta és la proposta que el president del Parlament, Roger Torrent, ha traslladat a la comissió de l’Estatut del Diputat perquè sigui debatuda aquest mateix divendres, després que la Mesa hagi rebutjat la petició de reconsideració de Cs i PSC perquè la decisió no fos trasllada a la comissió.



Ara, s’obre un període d’esmenes de dos dies fins divendres, quan es debatrà en el marc de la comissió. Un cop debatuda en comissió, els següents passos a seguir passarien per sotmetre el dictamen a votació del ple de la cambra. La solució hauria d'arribar en els propers dies ja que dimarts que ve comença el debat de política general i els grups independentistes volen resoldre la qüestió abans.







Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/acord-suspensio-diputats_308367_102.html