dimarts, 4 de setembre del 2018

La fiscalia demana dos anys i mig de presó per a onze membres dels CDR per una protesta a la porta del TSJC



PAÍS - PRINCIPAT







També demana un any de presó per a dues persones per desobediència i resistència a l'autoritat
















Per: Redacció 

04.09.2018  17:22





La fiscalia ha demanat dos anys i mig de presó per a onze membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que el 23 de febrer van blocar els accessos al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), alguns encadenant-se, per exigir la llibertat dels presos polítics.



En el seu escrit de qualificació provisional, segons que avança l’agència EFE, el fiscal els acusa d’un delicte de desordres públics. També demana un any de presó per a dues persones per desobediència i resistència a l’autoritat per, presumptament, haver-se enfrontat als agents dels Mossos d’Esquadra que van desallotjar-los.



A les vuit d’aquell matí, els CDR, Arran, la CUP, el SEPC i Alerta Solidària havien convocat una protesta davant la Generalitat amb el lema ‘Aturem el cop d’estat’. Però unes dues-centes persones van anar a les set del matí a fer un esmorzar popular a la plaça Catalunya, on hi havia una acampada independentista. Els manifestants van anar cap al passeig Lluís Companys, i a les 7.45 hores van arribar davant del TSJC.



Segons la fiscalia, allà, un grup de manifestants, entre els quals hi havia els onze acusats per
desordres públics, van tancar les portes de l’edifici i les van encadenar. Es van asseure davant la porta i es van lligar entre ells i a les columnes exteriors de l’edifici. Altres manifestants van asseure’s a l’escalinata d’accés i van desplegar diverses pancartes amb lemes com ’23-F, aturem el cop d’estat’ o ‘És l’hora del poble’. També es va distribuir un manifest titulat ’23-F, aturem el cop d’estat, prou repressió’ on es deia que volien ‘blocar’ el TSJC.



Un altre grup de manifestants va encadenar una porta lateral de l’edifici i altres concentrats van tallar el trànsit al passeig Lluís Companys just davant l’edifici judicial. Tot i els requeriments dels Mossos, els concentrats no van voler desblocar l’accés, cosa que van poder fer els agents cap a les nou del matí.



Altres manifestants van intentar, sense èxit, superar la línia policíaca que acordonava l’edifici per sumar-se a la resta de concentrats de la porta. Tot seguit, els concentrats es van asseure davant del cordó policial situat davant del TSJC tot tallant el passeig Lluís Companys i els agents els van haver de treure un a un, però dos d’ells, un home i una dona, van donar puntades de peu a les cames dels agents i cops de puny per evitar ser enretirats. Els agents no van resultar lesionats.



Cap a un quart d’onze del matí el carrer va quedat reobert i els manifestants van quedar continguts darrere les tanques que es van situar just a la vorera de davant del TSJC per garantir l’accés per l’entrada principal. En total es van fer catorze detencions.



En un comunicat, el col·lectiu antirepressiu Alerta Solidària lamenta la petició de la fiscalia, que considera ‘la prova més evident de la irracionalitat del sistema penal espanyol’ i de la ‘perversió a què està arribant el sistema judicial espanyol’, ja que demana dos anys i mig de presó per una ‘legítima protesta’. ‘Es persegueix fins a l’obsessió la militància independentista i es blinden d’impunitat constants mostres de violència i intimidació espanyolista’, assegura. En els propers dies, l’entitat farà pública la resposta a aquest ‘nou abús judicial’.








Enllaç notícia :