dimecres, 12 de setembre del 2018

El rector dels màsters de Cifuentes, Montón i Casado ara és magistrat del TC



MÓN - ESPANYA







Pedro González-Trevijano està molt ben connectat amb el PP, el partit que el va col·locar al TC 
















Per: Redacció 

11.09.2018  22:00





La Universitat Rey Juan Carlos I (URJC) fa temps que és notícia, però no pas per la qualitat acadèmica. Aquests darrers mesos, ha estat esquitxada per haver fet un tracte de favor a polítics del PP i el PSOE. El màster de Cristina Cifuentes, ex-presidenta de la Comunitat de Madrid, destapà l’escàndol. Després s’han publicat irregularitats similars en els màsters de Pablo Casado, actual president del PP i pendent de ser encausat pel Tribunal Suprem espanyol; i Carmen Montón, que ahir va dimitir com a ministra de Sanitat del govern de Pedro Sánchez.



Totes les irregularitats van passar quan el recotr de la universitat era Pedro González-Trevijano (2002-2013). Llicenciat i doctor en dret, González-Trevijano sempre ha tingut un vincle ideològic fort amb el PP. De fet, va abandonar la universitat perquè el partit el va col·locar com a magistrat al Tribunal Constitucional espanyol. Cinc anys després, el seu nom ha sonat unes quantes vegades per a ser el nou president del tribunal.



Però els màsters no són pas les úniques taques en el seu expedient com a rector. El 2009 es va
presentar per obtenir un tercer mandat com a rector, tot i que els estatuts de la URJC no ho permetien.



El seu rival, David Ríos Insúa, el va denunciar al Tribunal Superior de Justícia de Madrid. En uns àudios publicats per eldiario.es, González-Trevijano dóna instruccions a la seva mà dreta, Javier Ramos –rector actual de la universitat–, perquè suborni Ríos Insúa i retiri la demanda.



‘Tu em retires el contenciós perquè m’he presentat a la tercera reelecció com a rector i jo a canvi… Què vols? Diners, professors, departaments, espais?’, se sent com diu a l’actual magistrat del TC. El 2011, el tribunal madrileny va acabar donant la raó a Ríos Insúa, però més tard el TC va anul·lar la sentència. El Constitucional considerava que s’havia fet una interpretació retroactiva del reglament: aprovat, ves per on, per l’equip de González-Trevijano.



Més enllà del seu nomenament com a magistrat del TC, González-Trevijano sempre ha estat molt ben connectat amb el PP. Durant la seva època de rector, a la URJC van entrar-hi a treballar nombroses familiars de dirigents del partit. Per exemple, Isabel Ruiz-Gallardón García de la Rasilla, cosina de l’ex-ministre de Justícia; Margarita Cifuentes Cuencas, germana de l’ex-presidenta madrilenya; i Isabel Mayor Bastida, neboda de l’ex-ministre d’Interior Jaime Mayor Oreja.








Enllaç notícia :