dimecres, 22 d’agost del 2018

[VÍDEO] Telecinco emblanqueix Raúl Macià, un ultra reincident que arrenca llaços grocs i estelades condemnat a nou anys de presó



CULTURA - MITJANS DE COMUNICACIÓ







La cadena dóna veu a l'espanyolista, en tercer grau després de complir diversos anys a la presó i autor d'intimidacions i agressions a independentistes.

















Per: Redacció

22.08.2018  16:35





Telecinco ha entrevistat aquest matí l’espanyolista Raúl Macià, un ultra que es dedica a arrencar llaços grocs i estelades. La cadena l’ha presentat com a membre de la ‘brigada neteja-llaços’ i Macià ha defensat la tasca de les persones que retiren tot tipus de material independentista o de reivindicació de l’alliberament dels presos polítics de la via pública.



Macià, militant de Vox, argumenta que és legal la tasca que fa juntament amb altres espanyolistes i critica que els mossos els identifiquin. Es dóna el cas que Macià es troba en situació de tercer grau penitenciari després d’haver passat diversos anys a la presó per un robatori amb arma de foc i un delicte contra la salut pública, segons que va informar Regió 7. El 2009 fou condemnat a nou anys i nou mesos de presó, i el Tribunal Suprem espanyol va rebaixar la condemna un any.














La Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) al Bages ha exigit la disculpa immediata del
director del programa de Telecinco i ha recordat que Macià va participar en una agressió a Manresa –el 30 de juliol– i que amenaça els veïns de Balsareny.













Un ultra reincident



Macià va participar en l’agressió a Manresa de set persones que col·locaven una estelada a la plaça Onze de Setembre, segons Arran Manresa i la UCRF del Bages.





















Dilluns a la tarda, ell mateix va penjar-se del llaç groc de la façana del districte de Sant Andreu (Barcelona) per a arrencar-lo. Ell mateix va penjar el vídeo al seu perfil de Facebook.











Abans, havia arrencat un rètol de ‘Municipi per la Independència’ de Sallent i havia assaltat l’Ajuntament de Balsareny per a col·locar-hi una bandera espanyola. També va intentar reventar la marxa de torxes del 10 de setembre passat en aquest municipi.







Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/video-telecinco-blanqueja-raul-macia-un-ultra-reincident-que-arrenca-llacos-grocs-i-estelades-condemnat-a-nou-anys-de-preso/