dimecres, 20 de juny del 2018

Sánchez descarta una reunió entre el Rei i Torra



JOCS DEL MEDITERRANI







Estefania Molina
Foto: Efe
Madrid. Dimecres, 20 de juny de 2018
















El govern de Pedro Sánchez descarta una reunió entre el rei Felip VI i el president de la Generalitat, Quim Torra, tal i com aquest, juntament amb Carles Puigdemont i Artur Mas van demanar per carta al monarca, segons informen fonts de la Moncloa consultades per El Nacional.



Les fonts al·leguen que "l'acció política" correspont a Sánchez, cap de l'executiu central, i recorden que la trobada entre ambdós presidents s'està acabant de tancar, entre la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i la ministra d'Administracions Territorials Meritxell Batet, que fa dies treballen sobre una cita a la qual l'executiu socialista vol donar-hi el menor rang possible.



La qüestió és que desde la Moncloa consideren que el divendres a Tarragona es produirà "una trobada institucional", ja que el monarca assistirà als Jocs del Mediterrani en representació de la Jefatura de
l'Estat. És a dir, s'insisteix que el Rei no té un paper polític com el que creuen que li reclama Torra per a aquesta cita.



El fet és que la Generalitat ja ha rebut resposta a la missiva. En nom de Felip VI, el cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín, ha remès un text en la que "acusa rebut" de la correspondència i l'informa que, "d'acord amb allò disposat en l'article 64.1 de la Constitució, s'ha donat trasllat de la mateixa al president del Govern", segons han informat fonts de La Zarzuela. L'article de la Constitució en qüestió assenyala que "els actes del Rei seran ratificats pel president del Govern i, en el seu cas, pels ministres competents".



Ara bé, l'executiu de Pedro Sánchez exposa que aquesta reunió no hi tindria cabuda perquè "l'acció política" és de la Moncloa.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/sanchez-descarta-reunio-rei-torra_280308_102.html