divendres, 1 de juny del 2018

Rajoy torna al Congrés abans de la votació i felicita Pedro Sánchez



MOCIÓ DE CENSURA







El president espanyol ha tornat a l'hemicicle moments abans de la votació de la moció de censura del PSOE que el tombarà.





 



perRedacció    
 
01/06/2018 
 
 
 
 
 
 
 
Mariano Rajoy, desallotjat de la Moncloa després de la sentència del cas Gürtel | ACN
 
 
 
 
 




El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha arribat al Congrés dels Diputats a les 10:30 hores i ha demanat la paraula per intervenir en el debat de la moció de censura. Durant la seva intervenció, Rajoy ha felicitat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, per la seva esperada victòria en la moció de censura. Rajoy va assistir a les primeres intervencions en la primera sessió del dijous però després de la rèplica al candidat, Pedro Sánchez, va marxar de l'hemicicle. A la tarda, quan PNB, ERC i PDeCAT anunciaven el 'sí' que el deixava fora de la Moncloa, Rajoy estava a un restaurant de la capital espanyola.



Pastor ha anunciat que la votació serà a les 11h. La votació és pública i per crida i això suposa que els 350 diputats de la cambra diguin en veu alta i un per un el sentit del seu vot. Un cop prosperi la moció, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, ho posarà immediatament en coneixement del rei i del president del
govern espanyol, Mariano Rajoy. A partir d'aquell moment, el candidat de la moció de censura es considerarà "investit amb la confiança de la cambra", tal i com recull la Constitució, i el rei el nombrarà president.




L'absència de Mariano Rajoy ha estat una de les coses més comentades des que dijous al migdia va abandonar la cambra baixa. El president espanyol va estar vuit hores en un restaurant del carrer Alcalà amb el seu equip. Quan s'ha reprès el debat aquest divendres a les 9h, Rajoy tampoc estava a l'hemicicle i ha arribat just per a la votació. Abans, però, ha fet una breu intervenció des de la tribuna d'oradors. L'última com a president del govern espanyol.




 

Funcionament de la votació 

 

El reglament del Congrés estipula que la votació de la moció de censura és pública i per crida. Un membres de la Mesa pronunciarà el nom de cada diputat, en ordre alfabètic, a partir d'un cognom que s'escull a l'atzar. Abans de la votació, doncs, s'extrau una de les 332 boles amb números que corresponen a cada parlamentari. Entres les boles no hi ha els noms del govern, la presidenta de la cambra, vicepresidents i secretaris, que votaran els últims. Quan siguin cridats, hauran de pronunciar en veu alta el sentit del seu vot des del seu escó: 'sí', 'no' o 'abstenció'. 








Enllaç notícia :

http://elmon.cat/politica/rajoy-torna-al-congres-votacio-felicita-pedro-sanchez