dilluns, 4 de juny del 2018

El govern Torra dóna per acabada la intervenció total que va imposar Montoro



PAÍS - PRINCIPAT







Recorda que les mesures de control ja no tenen efecte perquè eren emparades pel 155.
















Per: Redacció 

04.06.2018  15:09





El govern ha comunicat als treballadors de tots els departaments que s’ha acabat la intervenció de les finances de la Generalitat de Catalunya que l’ex-ministre Cristóbal Montoro va decretar la tardor passada. Segons que ha explicat el vice-president, Pere Aragonès, la intervenció financera té diversos graus i avui decauen aquelles mesures de control total, setmanal, que van quedar emparades per l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola. El secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha dit que la intervenció financera continuaria fins que no s’hagués fet ‘el procés de normalització’. Però la interventora de la Generalitat ja ha comunicat a tots els treballadors que el Ministeri espanyol deixarà de fer els pagaments en nom del govern i que ja no s’haurà de declarar que els béns o serveis no tenen relació cap ‘amb accions il·legals’.



El Departament d’Economia també ha fet públiques, en un comunicat, les mesures que es deixaran d’aplicar des d’avui pel que fa al control financer. La primera fa referència a
les bestretes del sistema de finançament. El Ministeri d’Hisenda deixarà de retenir els lliuraments a compte del sistema de finançament i tornarà a transferir mensualment les bestretes al Departament d’Economia, de manera que el Tresor espanyol deixarà de pagar directament les obligacions econòmiques de la Generalitat.



En segon lloc, també es deixaran d’emetre els certificats pels quals s’acredita que les despeses efectuades pel sector públic de la Generalitat no es dirigeixen al finançament d’actuacions il·legals o contràries a les decisions dels tribunals. Uns certificats que s’havien d’expedir per a tots els pagaments efectuats per mitjà de les entitats de crèdit.



En tercer lloc, decauen mesures relacionades amb la contractació. Es deixa de fer la declaració responsable dels òrgans de contractació, del interventors i dels responsables de les entitats del sector públic en el moment de l’adjudicació, la qual certifica que els béns o serveis no estan relacionats amb actuacions il·legals o contràries a les decisions dels tribunals.



Però encara falten alguns aspectes pendents pel que fa al control financer, segons el vice-president Aragonès, qui ha citat la informació mensual que la Generalitat ha d’enviar al Ministeri d’Hisenda des del 2015. ‘Esperem que amb la posada en marxa del nou Ministeri d’Hisenda puguem acordar amb ells que aquesta mesura discriminatòria per a Catalunya també passi a formar part de la història’, ha desitjat.








Enllaç notícia :