dilluns, 11 de juny del 2018

Allau de retrets a Borrell per dir que hi ha "enfrontament civil"



GOVERN ESPANYOL







Alba Solé
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dilluns, 11 de juny de 2018




















El flamant ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, no ha començat el mandat amb bon peu; aquest diumenge a la nit assegurava en una entrevista a La Sexta que Catalunya "està al caire d'un enfrontament civil". Segons el socialista, hi ha "molta tensió" perquè es viu "un moment greu en la història d'Espanya". Aquesta afirmació li ha costat una allau de crítiques a la xarxa que arriben de la principal plana política catalana.



Quim Torra

 

El president de la Generalitat és concís i titlla les paraules de Josep Borrell d'"irresponsabilitat inaudita". Durant l'entrevista d'aquest diumenge el ministre va voler dedicar unes paraules al president català: "El relat de Quim Torra planteja Catalunya com una colònia ocupada pels espanyols des de 1714, i pretén jugar la carta de Kosovo".
















Carles Puigdemont

 

El president a l'exili ha qualificat Borrell de "ministre de la novel·la negra". En la mateixa línia ha apuntat que "la ultradreta li presta la tinta per escriure el relat de ficció que justifiqui la repressió actual i la que vindrà, per forjar un clima de por i enfrontament".












Josep Bargalló

 

El conseller d'Ensenyament també ha respost Borrell. Entrevistat a Catalunya Ràdio ha afirmat: "Prou de dir barbaritats, de dir bestieses i d'inventar-se històries".












Mireia Boya

 

L'exdiputada de la CUP va més enllà i exposa que el fet que Borrell digui que Catalunya "està al caire d'un enfrontament civil" és "perquè el vol". A més a més, la cupaire l'acusa de "continuar amb la impunitat de l'extrema dreta violenta".












Més tard Boya ho ha tornat a fer, aquesta vegada preguntant-se "quants anys de presó preventiva sense judici" comportarien les paraules de Borrell, que considera que inciten a la violència.





Gonzalo Boy

 

Per la seva banda, l'advocat d'alguns dels consellers a l'exili, Gonzalo Boye, critica el ministre socialista jugant amb la ironia: "Em pensava que l'havien nomenat ministre d'Exteriors i no de propaganda" (la definició ministre de propaganda neix amb Joseph Goebbels, el ministre de propaganda de Hitler).












Lluís Llach

 

El cantautor i exdiputat al Parlament també opta per fer broma i juga amb un acudit: "Títol de la pel·lícula: "Un ministro al borde de un ataque de nervios".












Ernesto Ekaizer

 

El periodista Ernesto Ekaizer es pregunta si el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, "enviarà reforços per prevenir l'enfrontament". Afegeix que les paraules del socialista són pròpies d'un "piròman" i el compara amb el líder de Ciudadanos, Albert Rivera.












Betona Comín

 

La germana de l'exconseller de Salut Toni Comín recorda al ministre que ara que té "responsabilitats al govern d'Espanya, hauria de ser més conscient del que això implica". Subratlla que Borrell "no té vergonya per fer aquestes declaracions".












Els polítics no són els únics que han carregat contra Josep Borrell, els usuaris de la xarxa també han omplert Twitter de crítiques:











































Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/xarxa-acusa-borrell-voler-enfrontament-civil_276996_102.html